Diergaarde Blijdorp


---

IJsbeertje Vicks bereidt zich voor op buitenwereld 11-03-2011
IJsbeertje Vicks uit Blijdorp begint al een echte kanjer te worden. De verwachting is dat hij of zij (het geslacht is nog niet bekend) binnen twee weken de buitenwereld kan gaan verkennen onder begeleiding van moeder Olinka. Bijna drie maanden lang hebben zij zich teruggetrokken in het donkere kraamhol achter de schermen. Alleen via de webcam was en is het mogelijk om het ijsbeertje te zien opgroeien tot het moment dat het uit de schuilplaats te voorschijn zal komen. Tot nu toe zijn de webcambeelden op
http://www.diergaardeblijdorp/ijsbeertje al 420.000 keer bekeken door fans over de hele wereld!

De ijsbeerbaby is inmiddels flink gegroeid en het kan moeder Olinka al goed op de voet volgen. Het wordt steeds speelser en af en toe maakt het zelf een klein koprolletje. Olinka, die drie maanden niet heeft gegeten, wordt steeds hongeriger en onrustiger. Inmiddels durft ze haar jong dagelijks een tijdje alleen te laten in een van de twee kraamholen. Aan alles is te merken dat het moment om naar buiten te treden niet lang meer op zich zal laten wachten en waarschijnlijk nog deze maand zal plaatsvinden.

Om moeder en jong langzaam weer te laten wennen aan het leven buiten het beschermde kraamhol, laten de verzorgers zich weer dagelijks in de buurt horen en zien. Ook zijn ze begonnen met het neerleggen van wat voer voor Olinka. Verder is de kamer die aan beide kraamholen grenst al voorzien van wat daglicht. Dit om de overgang van donker naar licht geleidelijk te laten verlopen. Het buitenverblijf wordt de komende dagen nog eens nagelopen om te kijken of het verblijf helemaal Vicks-proof is, dwz dat er geen openingen of obstakels zijn waar het kleintje zich aan kan bezeren of in kan kruipen. Waar nodig worden nog wat aanpassingen verricht.

Het ijsberenverblijf aan de publiekszijde is versierd met ijsberenknutsels die kinderen in de voorjaarsvakantie hebben gemaakt om ijsbeertje Vicks een feestelijk welkom te heten. Moeder Olinka zal uiteindelijk zelf aangeven wanneer zij echt naar buiten wil gaan. Nog even geduld dus......en hou de site in de gaten.