Gemeente Heiloo


Zandzoom

Aantal woningen

Circa 1.100

Woningtypen

Topsegment (bouw-)kavels, bouwkavels, koop- en huurwoningen

Prijsklasse

Er zullen woningen worden gerealiseerd in alle prijsklassen.

Locatie

Tussen Heiloo en Limmen kunnen 2.000 tot 2.400 woningen gebouwd worden, variërend van sociale woningbouw tot woningen in het topsegment (eigen ontworpen woningen op bouwkavels). De meeste woningen, ongeveer 1.800, komen in de gebieden Zandzoom en Zuiderloo in Heiloo. Circa 600 woningen komen in Limmen, op grondgebied van de gemeente Castricum. Uitgangspunt is dat Heiloo een groene gemeente is en blijft, met een dorps karakter. In de plannen voor Zuiderloo en Zandzoom is een goede balans gevonden tussen wonen, natuur, landschap, recreatie en bereikbaarheid. De woningen worden ingepast in het bestaande landschap. Wonen in een gebied waar rekening gehouden is met het landschap, de natuur en waar gedacht is aan recreatie en bereikbaarheid, wie wil dat nu niet?

Extra aansluiting A9, groene projecten

De extra aansluiting op de A9 is een voorwaarde voor medewerking aan woningbouw in Zandzoom. De extra aansluiting op de A9 en de ambities voor groene projecten (natuur, landschap, ecologie en recreatie) in de regio worden mede gefinancierd vanuit de woningbouw in Zandzoom.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor Zandzoom is in juli 2005 door de gemeenteraad vastgesteld.

Verwachte start bouw

De start van de bouwwerkzaamheden kunnen we inschatten zodra er door het ministerie van Infra en Milieu een positief besluit is genomen over de aansluiting op de A9.

Verwachte start verkoop

Nader te bepalen

Nieuwsbrief

Heeft u interesse in een woning en/of kavel in Zandzoom en wilt u graag de digitale nieuwsbrief ontvangen? Via het formulier `Interesse in een woning in Zandzoom en Zuiderloo' kunt u uw belangstelling kenbaar maken. Natuurlijk ontvangt u na aanmelding de digitale nieuwsbrief Zandzoom / Zuiderloo.

Laatste wijziging: 11 maart 2011