Watersportverbond - KNWV

Verbond wil Matchracen weer op kaart zetten

vrijdag 11 maart 2011

Team Heiner, BMW Nationaal Jeugdzeilplan en Watersportverbond willen Matchracen weer in Nederland op de kaart zetten. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Dag van de Wedstrijdsport op 5 maart 2011.

De komende maand zal er hard gewerkt worden aan concretisering en financiering van de plannen. Daarna wordt het plan verder uitgerold. Maar de belangrijkste stap â samenwerking tussen de drie partners en daarmee een bundeling van energie â is gemaakt!

Matchrace klimaat
Het is de ambitie om in 2013 een âGrade 1 Eventâ in Nederland te organiseren. Dit kan alleen gerealiseerd worden als er in Nederland een matchrace klimaat ontstaat.

Zoân duurzaam klimaat ontstaat door:Â

* Een gedegen opleiding voor de matchrace zeilers van de toekomst.

* Een versnelde opleiding voor umpires en
wedstrijdleiders.

* Het bedrijfsleven vertrouwd laten raken met de principes van matchracing.

* Het assisteren en verankeren van matchrace
activiteiten op verenigingsniveau. Â

2011 ONK Tour
Dus vanuit een brede basis werken naar de top. Het succes in 2013 is afhankelijk van de activiteiten die in 2011 plaats zullen vinden. Voor 2011 is het doel om de ONK Tour te organiseren voor jeugd (tot 23 jaar) en een open klasse. De teams op het podium zeilen, plaatsen zichzelf voor de ONK in oktober. Daarnaast worden de meedraaiende verenigingen matchrace centra. Hiermee kan de kennis, kunde en faciliteiten bijgestaan worden om zelf aan eigen lokale matchrace opleiding, wedstrijden en selecties te doen. Wij geloven dat een goede basis bij de verenigingen het Matchrace fundament in Nederland is.

Lees ook het verslag op SailReport.