Watersportverbond - KNWV

Verbond gehoord over afsluiting route Delft

vrijdag 11 maart 2011

Op 3 maart jongsleden zijn de verweerschriften tegen het afgeven van een ontheffing voor het afsluiten van de Buitenwatersloot in Delft door de bezwarencommissie van de Provincie Zuid-Holland behandeld.

Â

Bezwaar

Het Watersportverbond, de Watersportfederatie Westland en
Midden-Delfland en een particulier hadden bezwaar aangetekend. Volgens deze partijen is er door de vergunningverlener, de provincie
Zuid-Holland, geen of onvoldoende aandacht is gegeven aan het optimaal bevaarbaar maken en houden van de alternatieve route via het Haantje. Deze route zou geschikt gemaakt moeten worden voor het gebruik door de kleine pleziervaart voor wie de route over de Nieuwe Maas onveilig kan zijn.

Â

Niet ontvankelijk

De bezwarencommissie heeft de verweerschriften echter niet ontvankelijk verklaar. Toch is zij van mening dat de inhoud van de verweerschriften wel voldoende inhoud had om de partijen in het gelijk te stellen. Ontvankelijk verklaren zou echter inhouden dat de ontheffing welke door de provincie aan de aannemerscombinatie CrommeLijn is verstrekt, zou moeten worden ingetrokken. De werkzaamheden aan de spoortunnel Delft zouden dan moeten worden stilgelegd. Dit was naar de mening van de bezwarencommissie een te zwaar middel.

Â

Toch positief

De bezwarencommissie is het wel eens met de inhoud van de
bezwaarschriften. Zij zal daarom in haar advies aan Gedeputeerde Staten het advies meegeven om de provincie een leidende rol te geven in het verwezenlijken van de eisen van de partijen om de route over
Zijde-Zweth en Kerstanjewetering goed bevaarbaar te maken en te houden.

Zie ook het eerdere bericht: Verbond dringt aan verbetering route DelftÂ