Kies Elektrisch! op AutoRAI 2011

Persbericht van Rai Vereniging

Elektrische auto's zijn dit jaar één van dé noviteiten op AutoRAI 2011. Een aantal automerken introduceert hun nieuwste elektrische modellen. Ook zijn gelijktijdig elektrische scooters en motoren te bewonderen op GoMotor 2011.

Het Platform Elektrische Mobiliteit (PEM), een initiatief van RAI Vereniging is actief aanwezig. PEM richt samen met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een speciaal paviljoen in: Kies Elektrisch! met informatie over elektrische auto's en duurzame mobiliteit. Waar bezoekers alles te weten komen over de huidige stand der techniek, laadpalen, veiligheid en milieu en de beschikbaarheid van de auto's. Tevens staan er op de stand een aantal spectaculaire auto's. Op de diverse merkenstands op AutoRAI 2011 zijn uiteraard ook veel elektrische auto's te bewonderen. Kies Elektrisch! vindt plaats in het Elicium van Amsterdam RAI, het gloednieuwe futuristische gebouw dat de RAI-gebouwen verbindt. In het Elicium maakt Kies Elektrisch! deel uit van de grotere tentoonstelling Auto 2.0.

Het Kies Elektrisch! paviljoen wordt gestructureerd rondom vier inhoudelijke thema's. Bij elk thema kan de bezoeker dingen zien & voelen en zijn er antwoorden op inhoudelijke vragen. Er omheen zijn plaatsen waar bedrijven zich kunnen presenteren op het gebied van elektrisch rijden. De vier thema's zijn: Beschikbaarheid, techniek, opladen en milieu & veiligheid. Tussen de vier thema- blokken in is een podium waar een infotainmentprogramma draait. Een presentator betrekt het publiek erbij met vragen en beantwoordt deze of legt ze voor aan een deskundige. Het Kies Elektrisch! paviljoen heeft een eigen hospitalityruimte die tevens beschikbaar is voor bijeenkomsten van PEM en deelnemers aan het paviljoen.

Kies Elektrisch! wordt gecombineerd met een exclusieve VIP/Verleidingsdag. Dit is een special event tijdens AutoRAI 2011 op 14 april. De VIP/Verleidingsdag is een samenwerking van PEM en het Formule E-team (FET), een initiatief van de Rijksoverheid, onder leiding van Maurits van Oranje. De VIP/Verleidingsdag is de dag tijdens AutoRAI 2011 waarop 250 decisionmakers, journalisten en politici verleid worden om kennis te maken met elektrische auto's.

Einde bericht

*

Links:
http://www.raivereniging.nl



Razende Robot Reporter