Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-03-2011

Man mishandelt ex-vriendin zwaar op parkeerplaats

BREDA: De politie kreeg donderdag om 23.20 uur melding van een getuige die vertelde dat er een vrouw werd mishandeld door een man op de Lunetstraat. Bij aankomst troffen agenten een 25-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Breda aan op een parkeerplaats. De vrouw verklaarde dat de relatie die ze met de man had al enkele maanden uit was, maar zij nog wel een gezamenlijk woning hadden. Die avond was zij na een ruzie door de man het huis uit gezet. De man was vervolgens achter haar aan gekomen en had haar op de Lunetstraat op de grond gegooid en aan haar haren over straat gesleurd. Omstanders belden de politie. De vrouw is met een mogelijke ribbreuk naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
De 25-jarige man is aangehouden. Bij zijn aanhouding stond de man in de buurt van een busje waarvan de motor draaide. Omdat de man nar alcohol rook werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij gedronken had, maar de man weigerde vervolgens een ademanalyse. De auto stond niet op naam van de man en is door de politie afgesloten. De man verklaarde niet in de auto te hebben gereden. De politie onderzoekt wie er in de auto heeft gereden.
De verdachte is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek. Van het slachtoffer zal aangifte worden opgenomen.

Twee aanhoudingen voor diefstal aanhangwagen

BREDA: De politie hield donderdag na een melding twee verdachten aan voor diefstal van een aanhangwagen. De getuige meldde rond 23.00 uur dat meerdere mannen in de Van de Spiegelstraat bezig waren met het stelen van een auto. De agenten zagen bij aankomst een auto met een aanhangwagen wegrijden in de richting van de Flierstraat en reden er achteraan. In de Talmastraat kreeg de bestuurder een stopteken van de agenten en voldeed hieraan.
De twee inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Breda en een 23-jarige man uit Bavel. In de auto waarin zij reden werd inbrekersgereedschap gevonden. Dit is in beslag genomen.
De verdachten verklaarden dat ze de aanhangwagen hadden meegenomen in opdracht van de aangever. Het slot zou ook op zijn verzoek verbroken zijn. De politie kon in eerste instantie geen contact krijgen met de eigenaar van de aanhangwagen.

Twee aanhoudingen na bedreiging en vernieling in trein

ETTEN-LEUR: De politie hield donderdagavond twee verdachten van bedreiging aan. De 19-jarige man uit Mortel en 16-jarige jongen uit Antwerpen werden op de Markt en het Stationsplein aangehouden, nadat ze een conducteur zouden hebben bedreigd. Rond 18.00 uur kreeg de meldkamer een melding dat twee mannen betrokken waren bij een
vechtpartij op het spoor. Bij aankomst bleek dat twee jongemannen in een trein vanuit Roosendaal richting Etten-Leur waren gecontroleerd door een conducteur. Ze bleken beiden geen geldig treinkaartje te hebben. Toen hen werd gevraagd om hun identiteitsbewijs werden ze agressief en bedreigden de conducteur. Hierna kreeg de conducteur een duw van een van de mannen, waarna een van hen een ruitje insloeg in de trein.
Na het verlaten van de trein werden ze aangehouden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Een van de verdachten moest naar het ziekenhuis worden vervoerd, omdat deze een verwonding aan zijn hand had. Dit kwam door het gebroken glas in de trein. De verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Politie vindt gestolen auto na inbraakmelding terug

BREDA: Een bewoner van de Kerkhofweg meldde vrijdag om 04.20 uur dat er was ingebroken in zijn woning. De man hoorde glasgerinkel en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag dat de ruit van een buitendeur was vernield en zijn autosleutels weg waren en rende vervolgens naar buiten. Hier kon hij nog net zijn auto weg zien rijden.
De politie ging in de omgeving op zoek naar de auto en zag in de Molenstraat de betreffende auto voorbij rijden. De agent zette de achtervolging in. De gestolen auto reed zonder verlichting met hoge snelheid richting België. Bij Meerle verloor de agent de auto uit het oog. Op de Zwartvenweg in Meerle werd het voertuig zonder bestuurder teruggevonden. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van de diefstal.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-03-2011 15:48 | © Regio Midden en West Brabant |