Politie Limburg-Zuid

Jonge carnavalsvierders geven ontvreemde gemeente-eigendommen terug

11-03-2011 | 16:44 | Nuth

Dit bericht is afkomstig van de gemeente Nuth.

Burgemeester Vos van Nuth heeft vanmiddag jeugdige carnavalsvierders ontvangen in het gemeentehuis om de jongeren een eenmalig 'pardon' te geven. Reden: de jongeren hadden gemeentelijke plaatsnaamborden teruggegeven die tijdens de carnavalsdagen op verschillende carnavalswagens in de diverse kernen van de gemeente te zien waren.

De borden doken onder andere op in de optocht van Vaesrade en Schimmert. Vervangen en terugplaatsen van de gestolen borden is voor de gemeente Nuth een flinke kostenpost. De gemeente deed dan ook aangifte van diefstal.

De politie heeft de carnavalsgroepen aangesproken die zichtbare plaatsnaamborden op de wagens hadden en ze vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek heeft dinsdagmorgen plaatsgevonden. De jongeren hebben tijdens die bespreking oprecht spijt betuigd.

Burgemeester Vos heeft na overleg met de leiding van de politie van Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal besloten om de aangifte van diefstal in te trekken op voorwaarde dat alle ontvreemde borden worden terugbezorgd bij de gemeente.

Tijdens de ontvangst vanmiddag in het gemeentehuis benadrukte burgemeester Vos dat het intrekken van de aangifte eenmalig is. Burgemeester Vos wil hiermee dan ook een signaal afgeven voor de komende jaren. Mocht een soortgelijk voorval zich voordoen in de toekomst dan zal de gemeente niet meer zo coulant zijn. De betrokken jongeren hebben de geste van de gemeente met dank en instemming aangenomen. De Burgemeester complementeerde de aanwezige jongeren dan ook dat zij met het terugbrengen van de borden op een volwassen manier hun verantwoordelijkheid hebben genomen.

De gemeente geeft tegelijkertijd ook de carnavalsgroepen van de andere kerkdorpen van Nuth de gelegenheid om eerder ontvreemde en nog niet teruggegeven plaatsnaamborden en andere (verkeers-)borden zonder consequenties deze maand terug te bezorgen bij de gemeente Nuth.

Thema's

carnaval jeugd nuth plaatsnaamborden