Gemeente Almere

Huldiging kampioen Squash

11-03-2011

jpg Vandaag 11 maart werd Natalie Grinham gefeliciteerd door wethouder René Peeters. Ze behaalde op 13 februari 2011 het Nederlands kampioen Squash. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam versloeg ze Orla Noom in de finale met 3-0.

Voor Grinham is het de eerste nationale titel. Grinham kwam tot 2006 voor Australië uit, al woonde ze vanaf 1999 in Nederland. Na haar huwelijk met de Nederlandse squasher Tommy Berden nam ze in februari 2008 de Nederlandse nationaliteit aan. Vanaf 2009 komt ze op internationale toernooien officieel voor Nederland uit. Tot haar eerdere grootste successen behoren drie gouden medailles op de Gemenebestspelen, en verscheidene ereplaatsen op andere grote toernooien.

De gemeente is vorig jaar gestart met het in zonnetje zetten van Almeerse kampioenen. Inmiddels zijn er diverse toptalenten op het stadhuis langs geweest voor felicitaties en bloemen, waaronder NK- , WK- en EK kampioenen in wakeboarden, handboogschieten, raining, hardlopers, spartathlon, bobsleeën en nu dan squash.

De gemeente Almere is bijzonder trots op het succes van Natalie. De gemeente zet Almeerse kampioenen graag in het zonnetje bij het behalen van hun successen. Successen die belangrijk zijn voor de sport in onze stad, maar ook heel belangrijk zijn op ander gebieden. Als voorbeeldfunctie voor de jeugd, als ambassadeur voor de stad en als aantrekker voor bedrijven(op sportgebied). Aandacht voor (topsport)talent en koppeling topsport/bedrijfsleven zijn speerpunten in het Almeers sportbeleid.

Natalie Grinham kreeg een felicitatiebrief en een mooie bos bloemen uit handen van de wethouder.