Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rietveld studenten exposeren in Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Teenage Magazines
11 t/m 23 maart 2011

Fotografiestudenten van de Gerrit Rietveld Academie zijn uitgedaagd om werk te maken met de titel Teenage Magazines. Het resultaat is een magazine met werk dat zowel provocatief als poëtisch en intiem is. Dit magazine wordt in de vorm van een uitvergrote dummy getoond aan de wanden van Foam en zal later in het voorjaar als publicatie worden uitgegeven.

Vijfendertig studenten van de afdeling Fotografie laten in zeventig prints de Zeitgeist van hun generatie zien. Uitgangspunt voor de tentoonstelling is het thema Teenage Magazines, dat breed wordt geïnterpreteerd. Het resultaat varieert van losse beelden tot kleine series waarin de relatie die het beeld heeft ten opzichte van zijn context, een tijdschrift, een belangrijke leidraad is. In de tentoonstelling hangen stillevens, naakten, familieportretten, reproducties en vormexperimenten, waarin het autonome karakter van de afdeling duidelijk zichtbaar wordt.

Het past bij de filosofie van de Gerrit Rietveld Academie om studenten in een vroeg stadium van hun opleiding buiten de academiemuren te laten treden. De afdeling Fotografie aan deze academie staat bekend als een belangrijke kweekvijver voor talent en heeft vele internationaal erkende fotografen voortgebracht zoals Rineke Dijkstra, Inez van Lamsweerde, Charlotte Dumas, Julika Rudelius en Hellen van Meene.

Teenage Magazines wordt op donderdag 10 maart geopend door Tijmen van Grootheest, voorzitter van het College van Bestuur van de Gerrit Rietveld Academie. Op donderdag 17 maart geeft Ine Lamers, fotograaf en hoofd van de afdeling Fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie, een rondleiding door de tentoonstelling. Aanmelden kan per e-mail: marieke@foam.org.

Teenage Magazines van de Gerrit Rietveld Academie is van 11 t/m 23 maart 2011 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 - 18.00 uur, do/vr van 10.00 - 21.00 uur. Entree: ¤ 8,,00

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht