Ingezonden persbericht


Nieuwe Vlaamse reus in Podium Asteriks

Op het affiche van Vlaanderen Roept ontbrak The Van Jets. Gelukkig wordt dit op 11 maart helemaal goed gemaakt. Het Vlaamse toptallent won de prestigieuze Humo Rockrally en verzamelt sindsdien louter lyrische recensies. Voorprogramma is het noordelijke Rosy Lee. Aanvang is 20 uur, de entree 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Sinds de winst van Vlaanderen's Grote Prijs variant Humo Rock Rally in 2004, gaat het hard met de heren van The Van Jets. De in 2006 uitgekomen debuutplaat "Electric Soldiers" zorgde voor optredens op festivals als Rock Werchter, Dour en Pukkelpop. Hiitsingles als "Ricochet" en "The Future" zijn niet meer uit de Belgische jaarlijstjes weg te denken. Als kers op de taart riep kwaliteitszender Studio Brussel de band uit tot beste act van 2010, dat is een prestatie van formaat gezien het hoge niveau van bands uit Vlaanderen.

Ook buiten België binden The Van Jets sinds 2007 vele fans uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Nederland aan zich. De succesvolle tweede plaat "Cat Fit Fury!", maakten ze in samenwerking met grootse artiesten als Pascal Deweze (Metal Molly, Broken Glass Heroes) en Frank Duchêne (Hooverphonic). De productie was in handen van de Britse Jon Gray die ook verantwoordelijk was voor platen van Editors, The Kooks en Infadels.

Voorprogramma Rosy Lee werkt momenteel aan haar debuutalbum en staat komend voorjaar in de halve finale van de Kleine Prijs van Friesland. Dat ook zonder deze plaat naamsbekendheid verworven kan worden bleek in 2009 toen de heren op Eurosonic speelden.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het

biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze

optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: The Van Jets + Rosy Lee

Wat: Podium Asteriks?

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 11 maart 2011, 20.00 uur?

Entree: 6 euro, voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden

Contact: Dorien Padding: 06-42451187

The Van Jets: http://www.myspace.com/thevanjets

Rosy Lee: http://www.myspace.com/rosyleemusic

Podium Asteriks: http://www.podiumasteriks.nl/


---- --