100 Studenten brengen historie tot leven

Persbericht van Maritiem Museum

100 Studenten brengen historie tot leven
Jonge museumbezoekers ontmoeten maritieme helden

Honderd PABO-studenten van de Hogeschool Rotterdam brengen op vrijdag 11, 18 en 25 maart en 1 april de maritieme geschiedenis tot leven in het Maritiem Museum Rotterdam. Per dag ontmoeten meer dan driehonderd leerlingen van 4 tot 12 jaar hun maritieme helden in het 'echt'. Daarnaast kunnen ze luisteren naar sterke verhalen, meedoen aan de massale 'sing-along', het mysterie van een juwelendiefstal ontrafelen op museumschip 'Buffel', kijken naar een minimusical en nog veel meer. Ook museumbezoekers kunnen deelnemen aan de activiteiten die zijn geïnspireerd op de vijftig hoogtepunten uit onze maritieme geschiedenis.

Alternatieve geschiedenisles
Het evenement laat niet alleen jonge kinderen op een speelse manier kennis maken met de hoogtepunten uit de maritieme geschiedenis, maar laat ook de leerkrachten van morgen zien dat er alternatieve manieren zijn om een geschiedenisles vorm te geven. Geschiedenis hoeft immers niet saai te zijn. Het Maritiem Museum Rotterdam hecht veel belang aan educatie. Het vormt de rode draad in alle museale producten voor zowel het onderwijs, individuele bezoekers als speciale doelgroepen.

Wat elke Nederlander zou moeten weten
Alle acts van de honderd studenten zijn geïnspireerd op de maritieme canon uit de tentoonstelling 'Geen zee te hoog'. Met deze expositie vertaalt het Maritiem Museum Rotterdam wat iedere Nederlander over ons maritieme verleden zou moeten weten. Immers: waar zou Nederland nu staan als De Ruyter, Piet Hein en de Holland-Amerika Lijn er niet waren geweest? Samen met vooraanstaande maritiem historici formuleerde het museum naar voorbeeld van de Canon van de Nederlandse geschiedenis de vijftig belangrijkste momenten uit de waterrijke historie van Nederland. Elk moment wordt geïllustreerd door de pareltjes uit de eeuwenoude collectie van het Maritiem Museum.

Praktische informatie
Het evenement vindt plaats op vrijdag 11, 18 en 25 maart en 1 april. Het ochtendprogramma (09.30 - 11.45 uur) richt zich met name op de onderbouw van het basisonderwijs. In de middag (12.45 - 15.00 uur) wordt de programmering aangepast aan leerlingen van de bovenbouw. Ook museumbezoekers kunnen het evenement kosteloos (excl entree) meebeleven. Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl.

Links:
http://www.maritiemmuseum.nl
Organisatie info:

Maritiem Museum

Voor informatie en persfoto's kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, J udith Freijser. T: 010-402 92 42, e-mail: voorlichting@maritiemmuseum.nl.