Ingezonden persbericht


Persbericht - 10 maart 2011

Radio 2 presenteert live concert Rumer
Britse zangeres Rumer zingt met Metropole Orkest

Radio 2 zendt morgen in KRO Legendarisch Live het live concert uit dat Rumer onlangs met het Metropole Orkest gaf voor een selecte groep Radio 2 luisteraars. Het nieuwe Britse zangtalent is eind vorig jaar in eigen land warm onthaald met haar debuutalbum Seasons Of My Soul en valt op door haar prachtige stemgeluid.

Het concert op Radio 2 begint vrijdag a.s. om 23.00 uur. Rumer zingt, begeleid door het Metropole Orkest, twaalf nummers, waaronder de hit Slow en Rumer's tweede single, Aretha. Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 2 is onder de indruk van het optreden de zangeres: "De combinatie van een toptalent als Rumer en het Metropole Orkest is meer dan bijzonder. Eens in de zoveel tijd staat er een artiest op met een stem die je grijpt en niet meer loslaat. Radio 2 is trots om luisteraars te kunnen laten meegenieten van dit mooie concert, waar de muziek alles zegt. Ierland, UK, Duitsland en België hebben inmiddels interesse getoond om het unieke optreden uit te zenden."

Rumer
De in Pakistan geboren zangeres/songwriter is de dochter van een Britse moeder en een Pakistaanse vader. De in Engeland opgegroeide zangeres valt op door haar mooie stem, waarmee ze gevoelige easy listening nummers en ballads zingt. Burt Bacharach ontdekte haar in 2005 en nodigde haar uit voor een privéconcert in de Verenigde Staten. De vergelijking met Karin Carpenter wordt vaak gemaakt. Haar debuutalbum is net uit in Nederland met de bonustrack Alfie (Rumer sings Bacharach at Christmas).

Uitzending op Radio 2: vrijdag 11 maart 2011: 23.00 - 0.00 uur - KRO Legendarisch Live

Voor meer informatie: www.radio2.nl



Ingezonden persbericht