Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 maart 2011
Wethouder opent MBO-Punt Charlois op OSG Hugo de Groot in Charlois

NIEUWE STAP TEGEN VOORTIJDIG SCHOOLVERLATEN
De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Gezin heeft dinsdag 8 maart 2011 het MBO-Punt Hugo de Groot, geopend. Binnen het MBO-Punt werken het voortgezet onderwijs en roc's Zadkine en Albeda samen om het mogelijke voortijdig schoolverlaten terug te dringen.

De Jonge: "Eén van de belangrijkste speerpunten van dit college is het investeren in talent van elke Rotterdammer. Daarvoor is het belangrijk dat leerlingen goede schoolresultaten behalen en vooral dat alle jongeren van school gaan met hun startkwalificatie op zak. Het MBO-Punt speelt hierbij een belangrijke rol door gerichte ondersteuning te bieden aan leerlingen bij de overgang van het vmbo naar het mbo. "Dankzij de MBO-Punten worden toekomstige studenten al op het voortgezet onderwijs goed voorbereid op hun beroepskeuze. Het gevaar van uitval wordt zo verkleind", aldus Carla Kathmann vanuit het Albeda College.

Brug vo-mbo
Op het MBO-Punt werken decanen van het voortgezet onderwijs en loopbaanadviseurs van het mbo samen aan de loopbaanbegeleiding van de leerlingen. Gezamenlijk helpen zij bij de overstap van het voortgezet onderwijs naar het mbo. Door als mbo aanwezig te zijn op de locatie waar de vmbo en havoleerlingen hun lessen volgen, krijgt het mbo een gezicht en wordt de stap naar een passende opleiding van het mbo makkelijker gemaakt. De loopbaanadviseur van het MBO-Punt helpt de leerling bij het leggen van contacten op het mbo en biedt ondersteuning aan leerlingen met een specifieke vraag. De loopbaan van de leerling staat hierbij centraal.

De Hugo de Groot vindt het belangrijk om samen met de decanen, de zorgcoördinator en de loopbaanadviseurs iedere leerling naar een passend vervolgopleiding te begeleiden. Waar nodig kan een zorgvuldige overdracht plaatsvinden. Het unieke van het MBO-Punt hier is dat dit niet alleen voor de vmbo-leerlingen beschikbaar is maar ook aandacht heeft voor met name de havoleerlingen. "Een student op de juiste plek krijgen en op die manier voortijdig schoolverlaten zien te voorkomen, is wat wij beogen met de MBO-Punten", zegt Zadkine projectleider Thea Kuijper. EINDE PERSBERICHT


Ingezonden persbericht