Ingezonden persbericht


Nijmegen, vrijdag 11 maart 2011

P E R S B E R I C H T

Vierdaagsefeesten vernieuwt Waalkadepodium

De Vierdaagsefeesten zijn uniek in Nederland. Om die unieke positie te verstevigen gaat het podium op de Waalkade met de tijd mee. Ook dit evenemententerrein wordt een ontmoetingsplek waar bezoekers de gehele avond kunnen vertoeven - net als op de Grote Markt, Koningsplein, het Valkhof en het Hunnerpark.

Een onderscheidend concept is de basis voor het succes van het evenement Vierdaagsefeesten. Dit vertaalt zich in de grootte qua bezoekersaantallen (1.4 miljoen bezoekers), in de lengte van het evenement (7 dagen), de gezelligheid (98% voelt zich veilig), de enorme variëteit aan podia en muzikanten (> 25 podia, >1600 artiesten), het openbare karakter (gratis) en de mogelijkheid om het gehele centrum als platform te gebruiken voor sponsoren.

De Vierdaagsefeesten als stadsbreed festival. Dat begon te wringen op de Waalkade. De programmering van de wat grotere artiest ondersteund door wat minder bekende acts veroorzaakte een trek van bezoekers naar de kade die daarna het plein weer massaal verlieten en vaak een lege kade achterlieten. Echt grote artiesten konden we vanwege de veiligheid toch al niet programmeren.

Omdat de Vierdaagsefeesten zich profileert als de gezelligste feesten van Nederland wordt deze lijn vanaf 2011 doorgetrokken naar de Waalkade. De bezoekers op de Waalkade wordt een nieuwe ontmoetingsplek geboden. De hele avond een gezelliger en swingend plein. Verschillende thema's vormen de basis voor een knalfeest (meezingers, smartlappen, reggae). Diverse populaire en bekende acts worden geprogrammeerd. De uitstraling van het plein blijft van hoog niveau. Gelukkig staan er altijd ondernemers klaar die deze kwaliteitsslag kunnen maken.

Bijzondere artiesten blijven optreden in de Stevenskerk en we kijken halsreikend uit naar de mogelijkheden op het nieuwe en grote evenemententerrein-in-wording aan de overzijde van de Waal.

Voor de ondernemers op de Waalkade wijzigt vergunningtechnisch verder niets, behalve voor Café Vivaldi's - Vivaldi's moest in het verleden tijdens de feesten een gedeelte van zijn terras ontruimen - vanaf heden heeft hij het recht zijn eigen terras geheel te exploiteren.

Binnenkort volgt meer informatie over de precieze programmering tijdens de Vierdaagsefeesten.

Vierdaagsefeesten 2011: van 16 tot en met 22 juli.

EINDE PERSBERICHT