Politiebond ACP

Uitbreiding draagproef veiligheidsvest

De draagproef met het nieuwe veiligheidsvest wordt uitgebreid met de draagwijze over het overhemd. Dit principebesluit is de uitkomst van overleg tussen de werkgever en de vakbonden over dit onderwerp in de commissie Bewapening Uitrusting en Kleding (BUK). De komende weken wordt het eerdere voorstel voor de proef daartoe aangepast. In de BUK zullen hierna de details nog worden vastgesteld.

Aanleiding voor de uitbreiding van draagproef is een voorstel van de Raad van Korpschefs. Verschillende korpsen hebben aangegeven positieve ervaringen met deze draagwijze te hebben opgedaan. Dit geldt voor zowel het nieuwe vest als voor het huidige vest. Om de vesten over het overhemd te kunnen dragen, wordt tijdens de pilot ook gebruik gemaakt van een blauwe hoes met de benodigde zakjes en draagconstructies voor bijvoorbeeld de portofoon.

Ervaringen

Het is de bedoeling dat de draagproef gegevens en ervaringen van collega's gaat opleveren die gebruikt gaan worden in de nieuwe Europese aanbesteding van het nieuwe veiligheidsvest.

`Verheugd'

De ACP heeft in de BUK meerdere malen aangedrongen op de uitbreiding van de draagproef met deze draagwijze over het overhemd en is verheugd dat dit nu ook gaat worden uitgevoerd. Heel veel leden hebben de afgelopen tijd aan de ACP laten weten dat dit een hele goede optie is om de problemen met het dragen van het huidige vest te verbeteren. Ook de ondernemingsraden spraken deze wens al uit. Het is nu afwachten welke inzichten de pilot gaan opleveren en wat de ervaringen van de dragers zullen zijn. De ACP volgt de ontwikkelingen in ieder geval op de voet.

---

11/03/11 08:34

---