Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 11-03-2011

Straatrover met berouw

UTRECHT Donderdagavond werd een meisje door twee jongens beroofd van haar telefoon. Eén van de verdachten kreeg berouw en gooide de telefoon terug.

Een 16-jarig meisje uit Utrecht zat in de bus vanaf het centraal station naar haar huis aan het Spinozaplantsoen. Ter hoogte van de Kanaalstraat werd het meisje door twee jongens, die ook in de bus zaten, bij het uitstappen uit de bus getrokken. Eenmaal buiten moest het slachtoffertje onder bedreiging haar mobiele telefoon afstaan. Met meisje was zo ontdaan en geschrokken dat zij begon te huilen.

Eén van de verdachten kreeg medelijden en gooide de telefoon naar het meisje terug. Hierop rende het tweetal hard weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden met rijontzegging

VLEUTEN De politie heeft donderdagmorgen een man aangehouden omdat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs in een auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 09.30 uur een automobilist over de Heidestein rijden. De bestuurder gaf geen richting aan en op het moment dat hij op het rempedaal trapte gingen de richtingaanwijzers branden. De 36-jarige bestuurder (woonplaats onbekend) werd aan de kant gezet. Via de meldkamer werden de gegevens van de man gecontroleerd.

Hieruit bleek dat hij een rijbewijs had wat ongeldig was verklaard. Tevens was de auto niet APK gekeurd. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd voor technisch-onderzoek in beslag genomen.

Algemene verkeerscontrole

BILTSE RADING Donderdagmiddag heeft de politie een grote algemene verkeerscontrole uitgevoerd.

Agenten controleerden samen met onder andere de Douane en belastingdienst in de omgeving van de Biltse Rading een groot aantal automobilisten. Het videosurveillanceteam scande ruim 2100 autos. Ruim 60 bekeuringen werden voor diverse feiten uitgeschreven. Tevens werd voor ruim 700,= aan openstaande boetes geïnd. Vier personen werden aangehouden voor onder andere het in bezit hebben van een stroomstootwapen en het rijden met een ontzegging en het verduisteren van een motorfiets.

120 Bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niemand had te veel gedronken. Door de belastingdienst werden 3137 autos gescand. 13 Autos werden in beslag genomen. In totaal werd bijna 10.000,= contact geld geïnd.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen in een huis een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning was ingebroken.

Door getuigen werd rond 08.15 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat er ingebroken werd bij een huis aan de Jaap Edendreef. Ter plaatse troffen agenten een opengebroken woning aan. In de woning was duidelijk te zien dat een hennepkwekerij was geript. Het is onduidelijk hoeveel planten in de woning hebben gestaan. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De resterende planten en alle apparatuur werd in beslag genomen. De 44-jarige eigenaar van de woning zal zich voor een verklaring op het bureau moeten melden.

Man met gestolen fiets

UTRECHT In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij in bezit was van een gestolen fiets.

Via het cameratoezicht werd rond 05.20 uur gezien dat een man met een fiets over de Lange Viestraat liep te slepen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 23-jarige man uit Utrecht met een fiets die nog op slot stond aan. De Utrechter was rondom dronken en kon niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Wel gaf de man aan dat zijn eigen fiets onlangs ook gestolen was.

Vrienden van de verdachte hebben de fiets teruggezet waarvan hij was weggenomen. De Utrechter kreeg uiteindelijk een bekeuring voor baldadigheid.

Onderzoek in horecagelegenheid

UTRECHT De politie heeft donderdagavond rond 19.00 uur 13 personen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg.

Op basis van binnengekomen informatie op mogelijk aanwezigheid van drugs en/of vuurwapens heeft de politie besloten een onderzoek in te stellen in de horecagelegenheid. Alle aanwezige personen in het pand zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In het pand zijn verdovende middelen aangetroffen.

Na verhoor zijn 12 personen in vrijheid gesteld. Een persoon (leeftijd en identiteit nog onbekend) zit nog vast voor verder onderzoek. De horecagelegenheid is in verband met het lopende onderzoek voorlopig gesloten.