Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS in maart en april de 'oranje loper' op

HILVERSUM, 16 februari 2011 - De NOS gaat in maart en april weer de 'oranje loper' op. De omroep reist in die maanden in het kielzog van de koninklijke familie naar achtereenvolgens Oman, Qatar en Duitsland. In een speciale uitzending - NOS De koningin in Oman en Qatar - op vrijdag 11 maart doet de NOS verslag van het staatsbezoek van koningin Beatrix aan de landen in het Midden-Oosten. Ruim een maand later - vrijdag 15 april - staat in NOS De koningin in Duitsland het bezoek aan de oosterburen in een vijfentwintig minuten durend programma centraal. De koningin wordt zowel naar Oman en Qatar, als naar Duitsland vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het bezoek aan Duitsland betekent een bijzondere mijlpaal voor de vorstin, omdat dit haar vijftigste staatsbezoek is sinds de inhuldiging in 1980. Op beide dagen begint de uitzending om 19.25 uur op Nederland 1 en is de presentatie in handen van Astrid Kersseboom.

NOS De koningin in Oman en Qatar
Op uitnodiging van Sultan Qaboos bin Said al-Said brengt koningin Beatrix vanaf 6 maart een bezoek aan het Sultanaat Oman. Aansluitend vliegen de koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima door naar het emiraat Qatar, waar ze tot en met 10 maart verblijven op uitnodiging van de emir, sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani. De kroonprins en zijn vrouw waren twee jaar geleden ook in Oman voor een werkbezoek. Destijds combineerden zij de trip met een reis naar Abu Dhabi en Dubai.

Datum: vrijdag 11 maart 2011
Tijd (zender): 19.25-19.50 uur (Nederland 1)
Presentatie: Astrid Kersseboom

NOS koningin in Duitsland
Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 april verblijft koningin Beatrix op uitnodiging van president Christian Wulff in buurland Duitsland. Ook tijdens dit bezoek wordt koningin Beatrix vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Precies twintig jaar geleden, op 25 april 1991, was koningin Beatrix het eerste buitenlandse staatshoofd dat een officieel bezoek bracht aan het herenigde Duitsland. Duitsland was begin jaren tachtig één van de eerste landen, waaraan koningin Beatrix een staatsbezoek bracht.

Datum: vrijdag 15 april 2011
Tijd (zender): 19.25-19.50 uur (Nederland 1)




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)