Hulpverlening Gelderland Midden

Zes woningen in Arnhem ontruimd

In de Velperpoortlangstraat in Arnhem zijn vrijdagmiddag 11 maart zes woningen ontruimd omdat er instortingsgevaar dreigde. Tegen drie uur alarmeerde een bewoner de brandweer, omdat hij knallen hoorde en in de muur van zijn woning een scheur zag. Rond half zeven werd duidelijk, dat er geen instortingsgevaar was. Er is niemand gewond geraakt.

foto Jos Blacberry 026.jpg

De brandweer was snel ter plaatse en zette uit voorzorg de straat aan beide kanten af. Na uitgebreide bestudering van de bouwtekeningen zijn brandweermannen, de constructeur van het pand en medewerkers van bouw en woningtoezicht het pand binnengegaan. Zij inspecteerden ook het filiaal van het Kruidvat in de Ketelstraat, dat werd gesloten na de melding. Het woningcomplex is gebouwd op het achterste deel van de winkel en het magazijn. De deskundigen concludeerden dat het woningcomplex een houtenskeletcontructie heeft en hout altijd werkt. Dit verklaart mogelijke de knallen die gehoord zijn.

Woningstichting Portaal en de medewerkers van bouw- en woningtoezicht zullen verder onderzoek doen en bekijken wat precies de oorzaak is van de knallen en wat er aan gedaan kan worden. De bewoners zijn vanmiddag tijdelijk opgevangen in Hotel Haarhuis. Zij konden om zeven uur weer huiswaarts keren.