Gemeente Maastricht


Tal van activiteiten vanaf 12 maart tijdens de week van Maastricht Schoon

11 maart 2011

Van 12 tot en met 19 maart vindt de Week van Maastricht Schoon plaats. Tijdens deze week zijn er veel activiteiten waarbij buurten, scholen en milieuperrons worden schoongemaakt, opgeknapt of opgeruimd. Een schone wijk is immers ook een veiligere wijk. Uit onderzoek blijkt dat er in schone buurten minder overlast en criminaliteit is. Daarom doet de gemeente Maastricht samen met buurtplatforms, bewoners, jongerenwerk, CNME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) en scholen mee aan de landelijke actie de week van Nederland Schoon.
Op zaterdag 12 en 19 maart zijn wethouders Gerdo van Grootheest en André Willems aanwezig om mee te helpen of een prijs uit te reiken.

Overzicht activiteiten
Op maastricht.nl staat een uitgebreid overzicht van de activiteiten in Caberg, Campagne, Daalhof, Heer, Limmel, Nazareth en Statenkwartier. In heel Maastricht is er in de Maastricht Schoon week extra toezicht en handhaving zoals controles bij milieuparken. De opruimacties vinden vooral plaats op de zaterdagen, woensdag en vrijdag.

Zwerfafval melden
Zwerfafval kan gemeld worden via het digitale GemeenteLoket op maastricht.nl of via 14 043. De gemeente Maastricht zorgt ervoor dat tijdens deze week extra alert gereageerd wordt op deze meldingen.

De Week van Nederland Schoon is een jaarlijks initiatief van de Stichting Nederland Schoon, een onafhankelijke stichting die in 1991 is opgericht. Nederland Schoon houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval. www.nederlandschoon.nl.