Dinerconcert met jazz-zangeres Lils Mackintosh in Nieuwkoop


Nieuwkoop, 20110304 -- In restaurant Tijsterman aan de Nieuwkoopse plassen in Nieuwkoop klinkt weer jazz! In samenwerking met jazzbassist René van Beeck organiseert Tijsterman sinds enige tijd weer een maandelijks jazz dinerconcert. Het optreden vindt plaats tussen de gangen door om er meer van te kunnen genieten. De start van deze maandelijkse dinerconcerten werd verzorgd door de Amerikaanse jazz- zangeres Adrienne West en pianist Steven Hupkens, daarna volgde een succesvol optreden met zangeres Greetje Kauffeld en pianist Rob van Kreeveld en op vrijdag 11 maart belooft het weer een feestje te worden met zangeres Lils Mackintosh en Clous van Mechelen aan de vleugel.

Foto Lils Mackintosh © Erik van RoekelLils Mackintosh behoort tot de meest vooraanstaande jazzvocalisten in Nederland. In 1993 verscheen haar debuutalbum "It's not Perfect to be Easy" waarmee zij opslag het stempel "De Europese Billie Holiday" verwierf. Door de jaren heen, maakte Lils Mackintosh verschillende cd's en trad zij op met vooraanstaande artiesten zoals het Rosenberg Trio, Cor Bakker, Madeline Bell, Hans en Candy Dulfer, Louis van Dijk, The Beets Brothers, Georgie Fame, The Dutch Swing College Band e.v.a.

Met de door Hans Dulfer geproduceerde cd "Black Girl" (1999) won Lils in 2000 een Edison. Inmiddels heeft Lils zes cd's op haar naam staan. Naast optredens met haar bands verzorgt Lils ook regelmatig masterclasses, o.a. op jazzfestivals en muziekscholen.

Clous van Mechelen is ook wel bekend onder de naam Jan Vos. Clous treed op bij diverse radio en tv shows o.a. met Wim T. Schippers en is een veelzijdig componist en musicus. Deze avond is hij te horen achter de de vleugel.

René van Beeck organiseert al jaren op diverse podia live jazz optredens. De afgelopen jaren o.a in Cristofori, Odeon, Hotel Arena en Panama. Op dit moment is Van Beeck wekelijks te horen in Amsterdam in Cafe Brix, Bo Cinq en in Luden Den Haag.

Meer info:

Vrijdag 11 maart 2011 | 19.00 uur
Lils Mackintosh - vocals
Clous van Mechelen - piano
René van Beeck - contrabas

www.restaurant-tijsterman.nl
www.levenindebrouwerij.nl

Foto Lils Mackintosh © Erik van Roekel

René van Beeck