Elke maand Salon Zango op station Haarlem


In aanloop naar Zango 2011

Haarlem, 20110309 -- Van 6 tot en met 11 september vindt op de Grote Markt in Haarlem het tweede zang- en tangofestival Zango plaats. In de aanloop daar naartoe organiseert Stichting Zango elke tweede vrijdag van de maand, te beginnen op 11 maart, Salon Zango; een ‘milonga’ met een dj.

Salon Zango biedt amateurzangers, -koren en –muzikanten een kwartier open podium aan.  Een milonga is zowel een Zuid-Amerikaanse muziekvorm en dansstijl als een gelegenheid waar tango en milonga worden gedanst. Salon Zango begint om 20.00 uur in de Wachtkamer 2e klasse van station Haarlem en de toegangsprijs is € 6. Inschrijven voor het open podium kan via www.zango.nl. Criterium voor deelname is muziek in tangosfeer (tango, tangowals, milonga) en zowel solisten als grote koren kunnen hier optreden.

Stichting Zango organiseert Salon Zango in samenwerking met stichting El Compas Iniciativas de Tango Argentino Haarlem. De tangosalon El Tren, die El Compas elke derde zondagavond van de maand organiseert in de Wachtkamers 3e en 2e klasse op station Haarlem, heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de agenda van tangoliefhebbers.  De ambitie van de Stichting Zango is meer tango in Haarlem: het aantal beoefenaren van de Argentijnse tango  te doen groeien. Met als resultaat Haarlem Tangostad. 

Over Zango
Zango 2011 is de tweede editie van dit festival; de eerste vond plaats in september 2010. Zango wil de vrijetijdsculturen zang, tango en muziek met elkaar verbinden en ze vernieuwen en verjongen door een nieuw perspectief te bieden voor bestaand repertoire. Amateurs leren van professionals en professionals inspireren het publiek met hun passie voor zang en dans. Het programma van Zango 2011 omvat, naast grote namen uit de zang- en tangowereld, zang- en tangoworkshops en workshops streetdancetango. Dagelijks van 16.30-18.30 uur is de dansvloer beschikbaar voor tangoliefhebbers. Zango 2011 speelt zich af in Spiegeltent Het Danspaleis, een entourage die al jarenlang diverse culturen en generaties bijeenbrengt. Zango 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, City Haarlem, Koot pianohandel, Grand Café Brinkman, Jopen bier en hotel Amrath Frans Hals. Zie voor meer informatie www.zango.nl.





Stichting ZANGO