Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek
www.hetbolwerk.nl


---

vr. 11 maart en zat. 12 maart 2011
CULTUREEL KWARTIER FESTIVAL
Met o.a. SABRINA STARKE, LILIAN HAK, SEATSNIFFERS EN BOYS NAMED SUE

Voor aanvangstijden en entreeprijzen: www.ckfestival.nl


---

SABRINA STARKE + BOYS NAMED SUE EN MEER OP CK FESTIVAL SNEEK!

Smeuïge blues, gevoelige soul en funky jazz op het CK festival

Poppodium Het Bolwerk, Theater Sneek en het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk organiseren op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart het Cultureel Kwartier Festival in Sneek. Het festival wordt gehouden in Theater Sneek (Noorderkerk) en Poppodium Het Bolwerk. Hoofdacts van het festival zijn Sabrina Starke, Lilian Hak, Seatsniffers en Boys Named Sue. Dit jaar staat het festival in het teken van jazz, blues en soul. Het CK Festival biedt een keur aan artiesten, van beginnend tot wereldfaam, maar allen op hetzelfde podium en verwelkomt tijdens het festival bijna 40 bands.

Een van dé hoofdacts van deze editie is Sabrina Starke (op zat 12 mrt) bekend van de hits 'Do For Love' en 'Sunny Days'. Sabrina Starke haar muziek is divers. Is het soul? Is het jazz? reggae? Of toch R&B? Door haar veelzijdigheid wordt het een mix van alles en het klinkt fantastisch! Dat het publiek dit ook weet te waarderen bleek toen ze een gouden plaat uitgereikt kreeg voor haar debuutalbum Yellow Brick Road. Ze kon op dat moment niet vermoeden dat de rek er nog lang niet uit was: het album zou uiteindelijk 52 weken onafgebroken in de albumlijsten staan en bekroond worden met platina. En nog was de koek niet op. Ze kreeg een Edison Pop Award én de Edison Jazzism Publieksprijs uitgereikt. Andere smaakmakers van het festival zijn Lilian Hak, Boys Named Sue en The Seatsniffers. Lilian Hak gebruikte de muziek uit oude klassiekers als inspiratiebron voor een verzameling liedjes vol drama, glamour en suspense. Het voelt als Havana in de jaren vijftig, als Parijs in de tijd van Mi les Davis en het is helemaal van nu. Boys named Sue weten: Everybody loves Johnny Cash, want zowel jong als oud kunnen de liedjes meezingen en zo wordt elk optreden van de band gegarandeerd een groot feest. The Seatsniffers zijn graag geziene gast op nationale en internationale bluesfestivals. Een sympathieke band die zonder te overdrijven de populairste en krachtigste roots & bluesband van België is.

En dat is nog maar het topje van de muzikale ijsberg: op vrijdagavond wordt het festival geopend door Big band Friesland. Verder staan op de vrijdag avond nog band als CvK Blues & Soulband die het festival met hun warme klanken zullen opwarmen, Het Masha Bijlsma Sextet zal samen met het Bart van Lier Kwarte je meenemen op een swingende ontdekkingsreis door hun eigenzinnige repertoire en Sea Groove speelt grooves waarop gedanst moet worden en nummers waarop gedeind kan worden. Big Band Cue + Saskia Laroo spelen een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, en reggae deze samenkomst van muziekstijlen is iets wat niet veel muziekanten kunnen waarmaken.

Op zaterdagavond zal het festival op zijn hoogtepunt komen met bekende acts uit binnen en buitenland. Blue Monday is een band die van uitdagingen zoeken houdt en dan vooral in het maken van eigen werk en muziek die niet door elke willekeurige band gespeeld wordt, wat soms bijdraagt aan een gewaagd repertoire. Big Blind is de opvolger van Mother's Kitchen. Het reportoire bestaat uit een cocktal van jazz, soul, funk met hier en daar zelfs een vleugje latin, Groove Department is een vet funkende liveband, gevormd door 9 enthousiaste jonge muzikanten en Mixtape haalt hun invloeden uit de hiphop, jazz en funk. Dit vormt samen met de raps van Berq One een strakke funky groovende livesound. Felix Dance Lab maakt muziek in de mengvorm van ambient dance, jazz-fusion, deep house en elektronica, maar dan toch weer net even anders.

De zaterdagmiddag staat al sinds jaar en dag in het teken van bands die afkomstig zijn uit de popkelders van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk. Muziekleerlingen krijgen wekelijks o.l.v. muziekdocenten de kans in een band te spelen tijdens de popworkshops. Een onderdeel van de workshops is ervaring opdoen tijdens bandjesavonden en festivals, zoals het Cultureel Kwartier Festival. Deze beginnende en ervaren bands betreden allen zaterdagmiddag het podium in Het Bolwerk. Verder spelen dan ook nog Parnananas, Junior Jazz Ensemble A'dam, De Bogerman Boogies, Het Bogerman Popkoor en Het Bogerman Kamer Orkest. Het CK Festival biedt een keur aan artiesten, van beginnend tot wereldfaam, maar allen op hetzelfde podium.