Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

graag nodig ik u uit om aanwezig te zijn bij de persvoorbezichtiging van de tentoonstelling James Ensor. Universum van een fantast, op vrijdag 11 maart om 11.00 uur in het Gemeentemuseum Den Haag. Het programma voor deze persbijeenkomst ziet er als volgt uit:

10.45 uur: inloop met koffie en thee
11.00 uur: welkom en inleiding door Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag 11.20 uur: bezoek aan de tentoonstelling James Ensor. Universum van een fantast, in aanwezigheid van de conservator van de tentoonstelling, Doede Hardeman

De tentoonstelling loopt van 11 maart t/m 13 juni 2011. In de bijlage treft u het persbericht bij deze tentoonstelling en enkele afbeeldingen.

Recentelijk zijn er nieuwe bruiklenen toegezegd voor deze tentoonstelling, waaronder een aantal originele maskers uit de nalatenschap van James Ensor en een aantal danskostuums uit het ballet La gamme d'amour, waarvoor Ensor de muziek schreef in 1911.

De fantasiewereld van James Ensor vormt eveneens het uitgangspunt voor het nieuwe prentenboek dat wordt uitgegeven door het Gemeentemuseum Den Haag in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Auteur en tekenaar Marije Tolman neemt kinderen in het boek Ensor, de grote maskerade mee op reis langs de door James Ensor zo geliefde kustlijn, waar hij allerlei vreemde dieren en wezens tegenkomt. Het is alweer het vijfde kinderkunstboek dat het Gemeentemuseum uitbrengt in samenwerking met Leopold.

Graag hoor ik of u bij deze bijeenkomst aanwezig kunt zijn,

Emma van Proosdij

PR en Voorlichting / Press and communication

+31 (0)70 3381 121

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
Postbus / P.O. Box 72
NL-2501 CB Den Haag / The Hague

www.gemeentemuseum.nl | www.gem-online.nl | www.fotomuseumdenhaag.nl www.wonderkamers.nl | www.delftsaardewerk.nl