Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 8 maart 2011

Nederlandse talenten strijden in Rotterdam om nationale tennistitel

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart vinden de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) t/m 12 en 18 jaar plaats. Per leeftijdscategorie strijden dit weekend 32 jongens en meisjes in Tennishal Victoria te Rotterdam om de nationale indoortitel.

Acceptatie NOJK
In de leeftijdscategorieën t/m 12 jaar zijn de beste 32 jongens en meisjes van de KNLTB Jeugdranglijst rechtstreeks geaccepteerd voor het hoofdtoernooi. Tijdens de NOJK kunnen ze punten verdienen voor deze KNLTB Jeugdranglijst. In de leeftijdscategorie t/m 18 jaar worden de beste 32 spelers geaccepteerd voor het hoofdtoernooi.

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis. Ze zijn de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren staan namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis; Jan Siemerink, Richard Krajicek, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Martin Verkerk en Brenda Schultz McCarthy. Maar ook toptalenten zoals Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Robin Haase horen bij de winnaars van dit evenement. In totaal komen 128 tennissers in actie tijdens de NOJK.

Kanshebbers
In bijgaand schema ziet u bij de 12-jarigen een aantal kanshebbers; dat zijn onder andere Ronetto van Tilburg en Isolde de Jong. Zij wonnen dit seizoen al het Winter Jeugd Circuit t/m 12 jaar. Het complete deelnemersveld vindt u op knltb.nl.

Aanvangstijden
Vrijdag 11 maart beginnen de wedstrijden om 9.00 uur, zaterdag 12 en zondag 13 maart wordt vanaf 10.00 uur getennist. De finales worden op zondag gespeeld. De uitslagen zijn ook te volgen op knltb.nl. De toegang is alle dagen gratis.