Europees Commissaris Michel Barnier ontmoet zijn Belgische gesprekspartners

08/03/2011 16:29

COMMISSION EUROPEENNE

Volgende vrijdag 11 maart 2011 zal Michel Barnier, Europees Commissaris bevoegd voor Interne Markt en Diensten, Belgische vertegenwoordigers van de politieke, economische en sociale wereld ontmoeten. De belangrijkste gespreksthema's zullen de verdere uitwerking van de interne markt en de agenda voor de regulering van de financiële diensten zijn, met uiteraard een bijzondere aandacht voor de Belgische context.

Samen met Olivier Chastel, Belgisch Minister voor Ontwikkelingssamenwerking tevens belast met Europese Zaken, zal Michel Barnier gastheer zijn van een workshop met Europese en Belgische ambtenaren, gewijd aan de verschillende aspecten van de Europese regelgeving inzake de Interne Markt en de omzetting ervan in Belgisch wetgeving.

De Commissaris zal ook de hoofdrolspelers van de Belgische economische en sociale sectoren ontmoeten, met name de vertegenwoordigers van de werkgevers en de werknemers.

Aan het einde van zijn bezoek zal de Commissaris een ontmoeting hebben met Luc Coene, vice-gouverneur van de Nationale Bank van België, en Peter Praet, directeur van de Nationale Bank van België.

De Commissaris zal in de komende weken tevens een aantal Belgische parlementsleden ontmoeten.

Er is een ontmoeting met de pers voorzien op vrijdag 11 maart, van 14.15 uur tot 14.55 uur, in de Oranjezaal van het Egmontpaleis, Kleine Zavel 8 te 1000 Brussel.

Contactpersoon: Willy Hélin, Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België

E-mail : Willy.Helin@ec.europa.eu

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel