Ingezonden persbericht


PERSBERICHT IN BOEKVORM UITGEVERS

Wandelen door Drenthe met de Knapzakroutes; ook voor de nieuwe generatie!

Wie bij wandelen nog steeds denkt aan het verplichte familieuitstapje op zondag om een gezonde frisse neus te halen, verveeld achter vader en moeder aanslenterend, moet toch eens kennis maken met de Knapzakroutes. Aan deze prachtige cultuurhistorische wandelingen over de onbekende paadjes van Drenthe beleven vele mensen al jaren plezier. En nu, anno 2011, kan de nieuwe generatie (die écht niet zonder mobiel op stap gaat!) juist voorop lopen en met de Knapzakapplicatie op de smartphone de familie wijzen op wetenswaardigheden onderweg (of waar een lekker hapje te krijgen is).

De basis van de Knapzakroutes is gelegd in de jaren '80, destijds ontwikkeld door de Brede Overleggroep Drenthe (BOKD). Een stevige basis, want door vele specialisten en door de dorpen zelf is destijds meegewerkt aan deze informatieve en 'buiten-de-bekende-paden' wandelingen. Inmiddels hebben de Knapzakroutes een aardige reputatie opgebouwd. In 2006 zijn de BOKD en Het Drentse Landschap een actualiseringsproject gestart waarbij de routes grondig werden herzien en opnieuw vormgegeven. Uitgeverij In Boekvorm was hierbij nauw betrokken.

Op 11 maart 2011 vieren we een geslaagde afronding van dit project waarbij veel meer is ontstaan dan we bij de start hadden gedacht. Op papier zijn er naast alle herziene routes ook nieuwe Knapzakroutes uitgebracht, twee routes zijn in het Duits vertaald en er zijn twee Kinderknapzakroutes ontwikkeld. Digitaal kan bij twintig startpunten van Knapzakroutes informatie over de route worden opgehaald via de smartphone met de zogenaamde QR-codes.

En tot slot dan de telefoonapplicatie, de Knapzak-app. Hier komen techniek en natuur bij elkaar; twee werelden die vaak ver uiteen lijken te liggen. Met de kennis vanuit de Knapzakrouteprojectgroep, de techniek van Logica en de vormgeving van In Ontwerp is een zeer toegankelijke applicatie ontstaan. De basis Knapzak-app bevat informatie van álle Knapzakroutes (startpunt, lengte, horeca, etc.) en het Knapzak-ABC. Deze app is verkrijgbaar voor zowel de iPhone als Android-telefoon. Daarnaast kan met de basis app de complete Knapzakroute Gasteren worden gewandeld. Drie andere routes volgen binnenkort. Wij hopen dat hiermee ook de nieuwe generatie wandelaars geprikkeld wordt om Drenthe te ontdekken met de Knapzakroutes.

Kijk voor meer informatie op www.knapzakroutes.nl

-------------------------------

Waar te koop:
De Knapzakroutes zijn voor ¤ 5,25 verkrijgbaar bij de boekhandel, TIP/VVV-kantoren of bij ondernemers langs de routes. Ook kunt u rechtstreeks bij de uitgever bestellen (¤ 3,00 portokosten): Uitgeverij: In Boekvorm, Assen
www.inboekvorm.nl
info@inboekvorm.nl
0592-308405

De Knapzakapplicatie is voor ¤ 3,99 verkrijgbaar via de Appstore of in de Google Maps Marketplace.

------------------------