Politie Twente

Aangehouden voor brandstichting, mishandeling en rijden onder invloed Delden
In de vroege ochtend van vrijdag 11 maart kreeg de politie melding van een brandstichting aan de Vossenbrinkweg in Delden.

Twee jongens hadden omstreeks 05.00 uur coniferen in brand gestoken en gingen er vervolgens met een auto vandoor. Een getuige zette vervolgens de achtervolging in en de politie werd ingeschakeld. De getuige gaf de vluchtroute door, waardoor de politie de mannen uiteindelijk op de Haven staande kon houden.

De getuige vertelde dat hij onderweg door de mannen was mishandeld. Ook zouden de mannen onder invloed van alcohol verkeren toen zij er in de auto vandoor gingen. De mannen, 22 en 25 jaar oud en beiden inwoner van Goor, zijn aangehouden voor brandstichting. Daarnaast is de 22-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en mishandeling. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2011022217)

Aanrijding A1
Oldenzaal
Vrijdagmorgen 11 maart vond om 07.50 uur een aanrijding plaats op de A1 tussen Oldenzaal en Hengelo. Door onbekende oorzaak moest een automobilist remmen toen hij op de linkerbaan reed. Daarachter reed een bestelbus waarvan de bestuurder ook remde, en direct naar rechts stuurde. Daarachter reed een 22-jarige automobiliste uit Enschede die als gevolg daarvan op de voorste auto botste. De 22-jarige automobiliste is ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Als gevolg van het ongeval is zijn de beide rijstroken op de A1 tussen afrit 32 en 31 enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. (2011022326)

Frontale botsing
Rijssen
Aan de Burgemeester Knottenbeltlaan heeft donderdag 10 maart omstreeks 11.30 uur een frontale botsing plaatsgevonden, waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Een aantal studenten was in het kader van een studieproject aan het filmen. Een van de studenten, een 20-jarige man uit Rijssen, reed hiervoor met een personenwagen vanuit de richting Brekeldlaan in de richting van Burgemeester Knottenbeltlaan de hoek om. Hierbij reed hij iets te ver naar links. Een tegenligger, een 27-jarige man uit Rijssen, kon hem niet meer ontwijken. De auto's botsten frontaal tegen elkaar. In de auto van de 20-jarige was een medestudent aanwezig. Deze 18-jarige man uit Enschede lag languit op de achterbank, omdat hij niet op de film wilde komen. Hij is door de botsing hard tegen de voorstoelen aan gekomen. Een ambulance heeft hem naar een ziekenhuis gebracht. De 27-jarige man uit Rijssen was ook gewond, maar kon zich op eigen gelegenheid bij een ziekenhuis melden. De 20-jarige student raakte niet gewond. (2011021927)

Fors onder invloed op de snorfiets, rijbewijs ingevorderd Enschede
Een 40-jarige snorfietser uit Enschede is in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij zwaar onder invloed op zijn snorfiets reed. De man werd rond 00.30 uur aangehouden aan de Auke Vleerstraat omdat hij geen licht voerde. Bij het aanspreken werd duidelijk dat de man behoorlijk wat alcohol moest hebben genuttigd. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het politiebureau en blies 2 promille. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt. (2011022182)

Met de fiets onder een vrachtwagen Hengelo
Donderdag 10 maart rond 15.10 uur is aan de Oldenzaalsestraat een 23-jarige fietsster uit Hengelo aan haar been gewond geraakt, doordat zij met haar fiets onder een vrachtwagen terecht kwam. De vrachtwagenchauffeur, een 43-jarige man uit Borne, kwam uit de richting van de Oude Postweg en wilde de Oldenzaalsestraatweg oprijden richting de Sloetsweg. Hij zag de vrouw met de fiets rechts van de weg staan. Aangezien zij stil stond, is hij gaan rijden. Omdat de vrouw bij het rijden in zijn 'dode hoek' terecht kwam, zag hij niet dat zij toch overstak. Toen omstanders riepen dat hij moest stoppen, heeft hij direct geremd. Hierna bleek dat de fiets van de vrouw tegen het rechtervoorwiel was gebotst en vervolgens onder het wiel terecht was gekomen. De vrouw lag onder de oplegger. Door de snelle reactie van omstanders en de chauffeur is de vrouw ernstiger letsel bespaard gebleven. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011022027)

Overvallers direct aangehouden door snel optreden politie

Wierden

Donderdagavond 10 maart heeft een gewapende overval plaats gevonden op een tankstation aan de Nijverdalsestraat in Wierden. Door snel optreden van de politie konden drie mannen worden aangehouden die mogelijk betrokken waren bij de overval.

Omstreeks 20.30 uur kwamen twee in het donker geklede mannen het tankstation binnen. Een medewerker moest onder bedreiging van een wapen geld afgeven. De overvallers gingen er lopend vandoor in de richting van het centrum van Wierden. Mogelijk dat een derde persoon betrokken was bij de overval.

De politie is direct een onderzoek gestart en trof de drie mannen aan, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de overval. De drie mannen zijn aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2011022161)

Vrouw beroofd van haar handtas Enschede
Een 30-jarige vrouw uit Losser werd donderdag 10 maart beroofd van haar handtas in Enschede.

Donderdag 10 maart omstreeks 20.30 uur parkeerde een 30-jarige vrouw uit Losser haar auto op de Julianastraat in Enschede. De vrouw kocht een parkeerkaartje en sloot vervolgens haar auto af. Op dat moment werd zij belaagd door twee onbekende mannen. Een van de mannen pakte haar tas. Doordat de vrouw de tas niet wilde afgeven kreeg zij een vuistslag in haar gezicht en raakte gewond. De daders gingen er lopend vandoor met de handtas in de richting van de Willem Alexanderstraat. Vermoedelijk stapten de overvallers daar in een grijze Fiat Cinquecento. Een van de daders had het volgende signalement: . Blanke man
. Hij droeg een donkere jas
. Tussen 1,75 en 1,80 groot
. Kort blond stekelig haar

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien of weten wie de daders kunnen zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011022133)

Omstanders rijden zwaar dronken automobilist uit Estland klem Goor
Een 36-jarige automobilist uit Estland werd door medeweggebruikers klemgereden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdag 10 maart omstreeks 18.30 uur zag een oplettende automobilist uit Overdinkel een vermoedelijk dronken automobilist rijden op de A1. De automobilist viel op door zijn gevaarlijk en slingerend rijden. Onderweg ontstonden zeer gevaarlijke situaties en bijna frontale aanrijdingen met tegenliggers en fietsers, doordat de dronken automobilist af en toe op de fietspaden en de verkeerde weghelft terecht kwam. De dronken automobilist werd door een automobilist uit Overdinkel klem gereden. De politie kon de dronken automobilist uit Estland aanhouden. De 36-jarige man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees ruim 2 promille uit. De auto is in beslag genomen. De 36-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011022076)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

3 maart 2011
053-4555588

---- --