Ingezonden persbericht


Persbericht

Wéér nieuwe vliegtuigmaatschappij als partner

SAMENWERKING XL.COM en HOLIDAYCARS.COM

Sassenheim, 11 maart 2011

Enkele weken geleden maakte holidaycars.com de samenwerking bekend met de Braziliaanse vliegtuigmaatschappij Webjet. Het autoverhuurbedrijf gaat nu ook exclusief samenwerken met XL.com (B2C Wholesale kanaal van XL Airways France), een zeer snel groeiende chartermaatschappij uit Frankrijk.

De Nederlandse autoverhuurder kan haar producten nu aanbieden via Transavia.com, Wizz Air, XL Airways France, Air Italy, Webjet en Meta Airline. Producten van holidaycars.com en vliegtuigmaatschappijen leiden keer op keer tot een natuurlijke samenwerking. Robbert Jan Meerpoel CEO holidaycars.com: "Vluchten in combinatie met bijproducten zoals autohuur en hotels maken een perfecte combinatie. Door samen te werken met partners die dezelfde marktfilosofie omarmen, kunnen we ons makkelijk richten op dezelfde doelgroep en elkaar prima versterken.

Start gesprekken
Reeds begin 2010 startte de gesprekken over samenwerking tussen XL.com en holidaycars.com. De Franse vliegtuigmaatschappij was zojuist begonnen met de bouw van een nieuwe website en zocht een online autoverhuurspecialist. Het klikte meteen. Meerpoel: "XL.com zag in ons onmiddellijk de juiste partner vanwege ons wereldwijde netwerk, de transparante keuze- en vergelijkingsmogelijkheden in ons productaanbod én de online integratiekansen. Bovendien bezitten wij al heel wat ervaring in samenwerking met vliegtuigmaatschappijen." De online automodule van holidaycars.com is volledig aangepast aan de site van XL.com. holidaycars.com verzorgt de afhandeling van de reservering, maar XL.com heeft de mogelijkheid om het holidaycars.com product te promoten onder eigen 'branding' en identiteit.

Over XL Airways France:
XL Airways France werd in 1995 opgericht als Star Airlines. Een jaar later wijzigde de maatschappij deze naam in het huidige XL Airways France. Het bedrijf vliegt van de Parijse luchthavens Charles de Gaulle Airport and Tremblay-en-France. XL Airways France voert chartervluchten uit in heel Europa,en bestrijkt lange afstandbestemming in Noord en Zuid Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en het Caribische gebied. De vloot bestaat uit zowel toestellen van Airbus als Boeing. XL.com is een commercieel onderdeel van XL Airways en wordt gezien als online reisbureau welke ook meerdere zaken aanbiedt waaronder hotels en pakketreizen.

Over holidaycars.com:
Via holidaycars.com vindt elke klant wereldwijd altijd een vakantieauto op maat dankzij een overzichtelijk en transparante vergelijkingsmodule van alle denkbare autotypen en tarieven. Deze vrijheid heeft holidaycars.com vertaald in de treffende pay-off 'Go Your Own Way', die ook in steeds meer nieuwe huisstijluitingen wordt geïntegreerd. holidaycars.com beschikt over verkoopkantoren in Nederland, België, Brazilië, Ierland, Italië, Turkije, Scandinavië, China en Zuid-Afrika. De huurauto's van holidaycars.com kunnen via alle gerenommeerde reisbureaus en online bij meer dan 1.200 website partners worden gehuurd.



Ingezonden persbericht