Gemeente Den Haag

Bereikbaarheid tijdens de City-Pier-City Loop 2011

Gepubliceerd: 02 maart 2011 Laatste wijziging: 02 maart 2011

Op zondag 13 maart 2011 vindt voor de 37e keer de City-Pier-City Loop plaats. Houd er rekening mee dat een deel van de stad tussen 10.30 en 17.00 uur minder goed te bereiken is.

De City-Pier-City Loop is een van de grootste sportevenementen van Den Haag. Ook dit jaar lopen er weer duizenden sporters mee, sommigen professioneel, anderen als amateur. Naast de sporters zijn er natuurlijk ook duizenden supporters in de stad. Langs het parcours is van alles te doen. Kom daarom de sporters vooral aanmoedigen! Het evenement is vrij toegankelijk voor het publiek. Meer informatie vindt u op de website van City-Pier-City.
City-Pier-City Loop in 2010.

Nieuw parcours

Dit jaar is het parcours verbeterd. Start en finish vinden plaats aan de Koningskade, langs het Malieveld. Dit jaar wordt er afgeweken van het lastige gedeelte bij Scheveningen en Kijkduin. Kijk voor alle looproutes op de website van City-Pier-City of klik op het kaartje hieronder.

PDF bestand Alle routes (PDF, 1598 kB)

Bereikbaarheid van de stad

De City-Pier-City Loop zorgt in de eerste plaats voor veel plezier maar leidt hier en daar onvermijdelijk ook tot wat ongemak. De organisatie van het evenement, de politie Haaglanden en de gemeente hebben hun uiterste best gedaan om die overlast zoveel mogelijk te beperken. Houd er desondanks rekening mee dat een deel van de stad tussen 10.30 en 17.00 uur minder goed te bereiken is.

Om de loop voor alle deelnemers, supporters én de bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen, moet een aantal maatregelen worden genomen. Op een aantal plaatsen langs de route mag niet geparkeerd worden en sommige wegen worden (tijdelijk) afgezet. Zie de tabel hieronder.

PDF bestand Wegafsluitingen (PDF, 28 kB)

Het parcours langs de looproute wordt 30 minuten voor de doorkomst van de eerste loper afgesloten voor alle verkeer en vervolgens weer fasegewijs toegelaten. Kruisend verkeer is mogelijk tot 10 minuten voor de doorkomst van de eerste lopers en wordt weer toegelaten na de doorkomst van de laatste loper. Het start/finishgebied is vrijwel de hele dag door de organisatie afgezet. Dit is duidelijk aangegeven met borden.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer van de HTM wordt op enkele plaatsen omgeleid. Toch blijft het algemene advies om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en/of de (brom)fiets.

Omleidingen

Uiteraard wordt geprobeerd om het ongemak voor de bewoners zo veel mogelijk te vermijden. Er worden geen woonwijken afgesloten. Het zal bijna altijd mogelijk zijn om met de auto de wijk binnen te komen of te verlaten.

De ANWB zorgt voor omleiding van al het doorgaande verkeer. Hiervoor zijn de ANWB-borden tijdelijk aangepast en er zullen ook aanvullende borden geplaatst worden. Zie voor de omleidingen de onderstaande tabel.

PDF bestand Omleidingen (PDF, 55 kB)

Doorlaatposten

Speciaal voor de hulpdiensten zijn er doorlaatposten aangewezen die de hulpdiensten moeten gebruiken voor het doorkruisen van het parcours. Zie de onderstaande tabel.

PDF bestand Doorlaatposten (PDF, 16 kB)

Meer informatie

Website van City-Pier-City

Meer informatie over de City-Pier-City Loop op de website van Den Haag