Veenkoloniaal Museum Veendam


Zondag 13 maart 2011 : Koorschool Hoogezand-Sappemeer Vandaag zingt koorschool Hoogezand-Sappemeer letterlijk de tentoonstelling met het werk van Henk Helmantel uit. Het optreden zal op de trap van het museum plaatsvinden.

Zaterdag 19 maart 2011 : Drents Jeugd Symfonie Orkest Dit 60-koppige orkest onder leiding van Lubertus Leutscher speelt op deze zaterdagmiddag de lampen van het plafond in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. De toegang is gratis, aanvang concert om 12.00 uur (repetitie van 10 tot 11.30 uur).

Zaterdag 2 en zondag 3 april 2011 : Museumweekend Het is de 30ste editie en musea leggen daarom de rode loper uit voor het museumpubliek. U kunt zich laten trakteren in het museum. Wij bieden in ons museumcafé een nostalgisch kopje koffie aan met een stuk echte Groninger koek. Als u geluk heeft lopen er ook nog eens een kiepkerel en een scheepsjager langs die oude liederen te gehore brengen en oude verhalen doen herleven.

Maandag 25 april 2011 : Paasmaandag
Vandaag kan men onder leiding van Wim Dussel Neutenschaiten in het museum. De baan wordt weer uitgezet in de foyer van het cultuurcentrum en voor de deelnemers die weten hoe ze dik of dun moeten schieten zijn er weer leuke prijzen.

Zaterdag 14 mei : Workshop Quilten
Leden van de quiltwerkgroep MeerArt organiseren een inloopworkshop in het Veenkoloniaal Museum waarbij men demonstraties van het maken van quilten kan aanschouwen. Bovendien is er om 15.00 uur een speciale rondleiding door de tentoonstelling 'Ze voeren over zee..., quilten van de quiltwerkgroep MeerArt' (3-4-2011 t/m 28-9-2011). Aanvang workshop 13.30 uur.

Voor wie niet van quilten houdt organiseren we eveneens op deze zaterdag achter camping 'Wel Wait' van de familie Hoiting te Nieuwe Pekela het Nationaal Kampioenschap Kaaibakken. We verzamelen om 13.00 uur achter de boerderij van de familie Hoiting. Het spel is niet moeilijk en tot nu toe zit het weer ook altijd mee zodat het meespelen de jaren als een gezellig uitje wordt ervaren. Ook doen steeds meer jongere deelnemers mee. Een ieder die wil meespelen, kan zich aanmelden via het Veenkoloniaal Museum, hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl of via de spelleider Wim Dussel, wimdussel@kabel.netvisit.nl. Kijk hier voor speluitleg en de spelregels!