Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening theaterseizoen in Nieuw-West

Amsterdam, 8 maart 2011 - Club, podium en restaurant VLLA in Nieuw-West opent op zondag 13 maart officieel haar theaterseizoen. Amsterdamse toneelgezelschappen laten deze dag zien wat ze in huis hebben en wat de theaterliefhebber dit voorjaar kan verwachten in VLLA. In het voormalige Slotervaart was tot voor kort geen theater te vinden. Met de functie van theater vult VLLA dit culturele gat nu op.

"We hebben hier, vlakbij het August Allebéplein, geen theater in de buurt. Daarvoor moet je helemaal naar de Nes in het centrum of naar het Meervaarttheater" aldus Onno van der Grinten, manager van VLLA. "Ik vind dat gek. Waarom zou er in Nieuw-West niet ook een plek zijn voor goed toneel? Daarom kun je 13 maart bij ons diverse acts zien, geheel nonprofit en subsidievrij. Het is het startschot voor theater in deze buurt." De meest veelbelovende toneelacts van 2011 zullen te zien zijn in VLLA. Geen gevestigde namen, maar juist opkomende acteurs en regisseurs krijgen op 13 maart een kans.

Van politiek debat tot musical Het programma begint om 13:30 met een politiek debat over theater in Amsterdam NieuwWest. Met onder andere Herman Mulder (D66), Michèl Tromp (VVD), Erik Bobeldijk (SP) en Paulus de Wilt (GroenLinks). Van 14.45 tot 15.45 is er een theatersportsessie met jonge acteurs als Elisabeth Lodeizen en Sophie Knapen. Van 16.00 tot 17.00 staat er een `surprise act' op het programma. Theater Adamas sluit van 17.15 tot 18.30 uur de dag af met een voorproefje van de musical `Sofie', die komende lente en zomer door heel Nederland te zien is. Theater Adamas staat onder leiding van de 22-jarige Lisa Lentze.