Ingezonden persbericht


EMBARGO TOT ZONDAG 13 MAART 15.30 UUR

Aanstaande zondag neemt pastoor P.M. Vismans, rector van de Liduina Basiliek en pastoor van de parochie van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans, na jaren van dienst afscheid. Gedurende 30 jaar heeft pastoor Vismans zich in hoge mate persoonlijk ingezet voor de stad Schiedam en haar inwoners. Door de zorg en inzet van pastoor Vismans is het kerkgebouw, parochie van de Heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans door Paus Johannes Paulus II tot Basilica Minor verheven. Deze titel wordt verleend aan kerken die een bijzondere betekenis hebben voor het bisdom, het land of de wereld. Ook de meest bekende burgeres uit de geschiedenis van de Schiedam is mede door de inzet van pastoor Vismans meer onder de aandacht gebracht.

Jaarlijks bezoeken vele mensen, waaronder ook pelgrims, de kerk die is toegewijd aan de stadsheilige St. Liduina van Schiedam. Meer informatie in bijgaand persbericht.

Voor zijn verdiensten krijgt pastoor Vismans uit handen van burgemeester Verver tijdens de feestelijke eucharistieviering de Aleidapenning uitgereikt. De viering vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur in de Liduina Basiliek aan de Singel 104 in Schiedam.

Het is omdat het een eucharistieviering is moeilijk aan te geven wanneer de burgemeester precies aan het woord komt. Dit zal zijn na de dienst. Als het u als bijvoorbeeld fotograaf niet lukt om al vanaf 13.00 uur aanwezig te zijn is 14.00 uur het beste tijdstip om te komen. Houd er dan a.u.b. wel rekening mee dat er een dienst bezig is en probeer deze bij binnenkomst zo min mogelijk te verstoren. Dit op verzoek van het kerkbestuur.




Ingezonden persbericht