Politie Gelderland-Zuid

Twee keer onder invloed

Culemborg, 13-03-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag werd een 40-jarige inwoner van Culemborg twee keer in één nacht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man raakte zijn rijbewijs kwijt.

De eerste keer, omstreeks 03.00 uur, werd de man op de Kloosterstraat staande gehouden en gecontroleerd of hij had gedronken. Dit bleek inderdaad het geval. Het ademanalyseapparaat gaf 575 ug/l aan. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Er werd proces-verbaal opgemaakt en hem werd medegedeeld dat hij 6 uur geen auto mocht rijden. Hij gaf door aan de agenten dat hij naar huis zou lopen. Niets was echter minder waar want later in de nacht, rond 04.50 uur werd hij rijdend in zijn auto aangetroffen op de Roosje Voslaan in Culemborg.

Tegen de hardleerse bestuurder werd weer proces-verbaal opgemaakt. Voor het rijden onder invloed, rijden in strijd met een opgelegd rijverbod en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Het is aan justitie wanneer de man zijn rijbewijs weer terugkrijgt. (14)

Laatst gewijzigd 13-03-2011 9:45 | © Regio Gelderland-Zuid |