Politie Drenthe

Zondag 13 maart 2011

Provincie Drenthe, 13-03-2011

Aanhouding na belediging

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie op het Prinsenplein een 25-jarige man uit Staphorst aangehouden wegens belediging. Hij was net bekeurd voor wildplassen en daar was hij het niet mee eens. Toen hij bij het wegrijden zijn middelvinger opstak naar de agenten werd hij aangehouden. Hij krijgt er een proces-verbaal voor belediging bij.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Zaterdagavond reed een 29-jarige man uit Hoogeveen op een snorfiets over de Buizerdlaan terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 1,9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdagnacht controleerde de politie in de Raadhuisstraat een 20-jarige snorfietser uit Koekange. Hij had gedronken, scoorde 0,62 promille en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Man aangehouden na mishandeling

EMMEN Zaterdagmorgen heeft de politie een 26-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij had aan de Cobrahof een 25-jarige vrouw mishandeld die hem tijdelijk onderdak had aangeboden. De man is ingesloten en krijgt een proces-verbaal voor de mishandeling.

Auto te water

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond is een 38-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto in het kanaal bij de Kuntzelstraat geraakt. Hij moest uitwijken voor een paar overstekende reeën en reed daarbij het kanaal in. De man kon zelf de auto verlaten en bleef ongedeerd.

Aanhouding na huiselijk geweld

EMMEN Zaterdagavond heeft de politie een 65-jarige man aangehouden na huiselijk geweld ten opzichte van zijn echtgenote. De man is ingesloten en deze zaak zal worden afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Aankondiging verkeerscontroles komende week

Komende dinsdag, 15 maart, wordt het verkeer in de wijk Bergierslanden in Meppel gecontroleerd als onderdeel van het project Subjectieve Verkedersveiligheid.

Donderdag 17 maart wordt tussen 14.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de N376.