Politie Groningen

Zondag 13 maart 2011

Provincie Groningen , 13-03-2011

Vroege alcomobilst aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagochtend een 29-jarige Roemeense automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten controleerden de bestuurder op Edelsteenlaan in Groningen. De Roemeen viel de agenten op door zijn hortend en stotend rijgedrag. Toen agenten de bestuurder aanspraken roken zij een alcoholwalm. Uit de alcoholtest bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bonnenregen bij verkeerscontroles

STADSKANAAL e.o. Bij een verkeerscontrole heeft de politie zaterdag bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. De controle werd uitgevoerd met vier onopvallende politievoertuigen. Bij de controle waren politieagenten van Stadskanaal, Verkeershandhaving-team en de Unit Districts Ondersteuning betrokken. De politie deelde bekeuringen uit voor onder meer: niet dragen van autogordels (22x), overschrijding maximum snelheid (9x); niet handsfree bellen (5 x); Inhalen doorgetrokken streep (2x); Rijden zonder rijbewijs (1x); Onverzekerde rijden (1x); Artikel 5/ gevaarlijk rijgedrag (5x met 1x invordering rijbewijs); losse en missende wielbouten (1x); geen kenteken aanhangwagen (1x). Daarnaast werden drie rijbewijzen ingevorderd voor overschrijding van meer dan 50 km te hard.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

BEDUM Zaterdagmorgen raakte een 55-jarige bromfietser uit Stitswerd gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over het fietspad van het Boterdiep OZ. Door nog een onbekende oorzaak raakte de bromfietser een betonnen rand tussen de rijbaan en het fietspad. Een valpartij was het gevolg. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken buspassagier aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zaterdagmiddag een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor zwartrijden en bedreiging van een agent. Politieagenten reageerden op een melding van een vervelende passagier in een bus van Q-buzz. Aan de Munnekeholm had een buschauffeur om assistentie gevraagd omdat de Stadjer zich erg vervelend gedroeg tegenover andere passagiers. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man moest mee naar het politiebureau. Hierbij bedreigde hij een agent met de dood. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kassarovers actief in provincie Groningen

PROVINCIE GRONINGEN De politie waarschuwt middenstanders in de provincie Groningen voor kassarovers. De daders hebben afgelopen dagen hun slag geslagen in een schoenenzaak op de Brinkhorst in Haren, in een bloemenboetiek in de Kerkstraat in Veendam en een fotozaak op De Dam in Leek. De daders kwamen per tweetal de winkels binnen. In de winkel werd een personeelslid afgeleid waarbij een andere dader kans zag om de kassa te openen en te plunderen. In alle gevallen gaat het om buitenlandse daders die gebrekkig Engels spreken. Uit verklaringen bleek dat het vermoedelijk ging om daders met een Poolse en/of Roemeense nationaliteit. De politie adviseert middenstanders om alert te zijn op klanten die op een dergelijk manie winkelpersoneel proberen af te leiden. De politie heeft in een geval van een kassaroof vingersporen kunnen veiligstellen. Middenstanders die ook gedupeerd zijn, maar nog geen aangifte hebben gedaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Inbrekersduo aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagavond twee 16-jarige jongens uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie reageerde op een inbraakmelding in een schuur aan de Wilhelminakade in Groningen. De politie wist vervolgens met meerdere eenheden beide inbrekers na een korte achtervolging in de omgeving aan te houden. Zij waren nog in het bezit van meerdere gestolen spullen. Bij onderzoek bleek dat de inbrekers de schuur met grof geweld waren binnengekomen. De tieners werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie onderzoekt of beide knapen voor meerdere inbraken in aanmerking komen.

Man aangehouden voor belediging

VEENDAM De politie heeft zaterdagavond een 53-jarige man uit Wildervank aangehouden voor belediging. Op het moment dat agenten in de J. Kazemierstraat in Veendam surveilleerden werden zij zonder aanleiding door de 53-jarige uitgescholden. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Bloedspoor leidt naar inbrekers

HAREN De politie heeft zaterdagnacht twee 20-jarige mannen uit Haren aangehouden voor een poging inbraak en/of vernieling. Politieagenten reageerden op een spoedmelding van iemand met een slagaderlijke bloeding. Op de Molenweg in Haren troffen agenten beide 20-jarige mannen aan. Een bleek behoorlijk gewond aan zijn hand. Het slachtoffer verklaarde dat hij bij een stoeipartij in een café in glas was gevallen. De 20-jarige Harenaar werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Direct daarop kregen agenten een melding van een poging inbraak in een woning aan de Rijksstraatweg in Haren. De dader(s) hadden hierbij een ruit vernield. Het bleek dat de inbreker zich daarbij flink had gesneden. Het bloedspoor leidde agenten naar de locatie waar zij even daarvoor de bebloede man hadden aangetroffen. De politie kon beide verdachten hierop in het ziekenhuis aanhouden. Ze zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser na korte achtervolging gepakt

GRONIINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden met een ongeldig rijbewijs. Surveillerende agenten zagen dat de bromfietser op de Grote Markt in Groningen reed. Het was de agenten bekend dat de Stadjer met een ongeldig rijbewijs reed. Bij het zien van de agenten ging de 39-jarige er op zijn bromfiets met hoge snelheid vandoor. Tijdens de korte achtervolging reed de Stadjer met hoge snelheid onder meer over een voetpad. Hierbij moesten een paar voetgangers op het Schuitendiep opzij springen voor de wilde bromfietser. Uiteindelijk reed de verdachte zich klem in de Loppersummergang. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat zijn rijbewijs inderdaad ongeldig was verklaard. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De bromfiets werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer beledigt politieagent

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor belediging. Surveillerende politieagenten zagen dat de tiener in de Peperstraat liep met een kleine hoofdwond. Het bleek dat hij onenigheid had gehad in een café. Toen de agenten de jongeman adviseerden om naar de dokterspost te gaan reageerde de Stadjer zijn woede af op de agenten. Hij beledigde de dienders meerdere keren met scheldwoorden. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij aan zijn hoofdwond behandeld. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist ramt lantaarnpaal

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen 19-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor verlaten plaats na ongeval.Getuigen hadden gezien dat een automobilist op de Helperzoom in Groningen met zijn auto tegen een lantaarnpaal was aangereden. De bestuurder en een inzittende waren hierna weggelopen. Gealarmeerde agenten troffen beide verdachten in de omgeving aan. Omdat het onduidelijk was wie de bestuurder was geweest werden beide Stadjers aangehouden. Op het politiebureau bleek na onderzoek dat de 19-jarige man de bestuurder was geweest. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van
1,1. De verdachte moest als beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Beide verdachten mochten na verhoor naar huis. De lantaarnpaal en de auto raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeersonegval Helperzoom

110313 verkeersongeval Helperzoom

foto's Jan Visser, persvoorlichter politie

Man schopt en slaat agent

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor vechten op straat en geweld tegen politiemensen. Surveillerende agenten zagen dat de 27-jarige Stadjer op de Grote markt was betrokken bij een vechtpartij. Toen agenten de wilden aanhouden richtte hij zijn agressie tegen de agenten. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Met veel moeite en na gebruik van peperspray, wisten de agenten de 27-jarige te overmeesteren en in te rekenen. De verdachte had tijdens zijn aanhouding kans gezien om een agent te schoppen en te slaan. De geweldpleger werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie agent liep lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politieagent doet aangifte van mishandeling. Regiopolitie Groningen accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist.

Alcohol in het verkeer

PROVINCIE GRONINGEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.

WINSCHOTEN Een 34-jarige automobilist uit Hoogezand werd zondagmorgen aangehouden. De bestuurder reed over de Beertsterweg in Winschoten. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,0 promille alcohol. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

GRONINGEN Op het Boterdiep in Groningen een 46-jarige alcomobilist uit Groningen tegen de lamp. De man bleek bij controle onder invloed van 0,8 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.