Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Utrecht stad, 12.50 uur

Utrecht, 13-03-2011

Op de tractor met te veel op
UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 11 maart op de Europalaan een 32-jarige man uit De Meern aangehouden, op verdenking van het besturen van een tractor terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

Die avond om 19.45 uur zagen agenten de tractor op de Europalaan rijden zonder verlichting. Ze lieten de bestuurder stoppen. Hij was fors onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 835 ug/l uit. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

In de auto met te veel op
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart op de Groeneweg een 53-jarige man uit Utrecht aangehouden, op verdenking van het besturen van een personenauto terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

Die nacht om 01.00 uur zagen agenten de auto op de Groeneweg opvallend langzaam rijden. Ze lieten de bestuurder stoppen. Hij moest blazen. Dat viel voor hem negatief uit. De agenten hielden hem aan. Op het politiebureau wees de ademanalyse 695 ug/l uit. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

Vernielingen en brandstichting
UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart in het centrum twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting en openlijke geweldpleging tegen goederen.

Die nacht rond 01.10 uur belde een getuige de politie in verband met twee mannen, die op de Oudegracht spiegels van autos hadden vernield. Terwijl agenten naar de verdachten op zoek waren, kwamen bij de politie meerdere meldingen over het duo binnen elders uit het centrum. Op de Magdalenastraat zagen agenten een brandende bakfiets strak tegen de gevel van een woning staan. De agenten sleepten de bakfiets weg van de gevel, vlak voordat het vuur verder kon oplaaien. Zo konden ze voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.

Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement kon de politie op het Lucas Bolwerk bij een school waar een ruit was vernield, een van de verdachten aanhouden. Het gaat om een 24-jarige Utrechter. Op de Tolsteegsingel troffen agenten de andere verdachte aan. Die had zich verstopt onder een auto, maar een agent die daar in zijn vrije tijd liep, had dat gezien en gaf het door aan zijn collegas.

Onderzoek wees uit dat het duo behalve van het in brand steken van de bakfiets op de Magdalenastraat en het vernielen van de ruit van een school op het Lucas Bolwerk verdacht wordt van het vernielen van in totaal 16 autos in de zuidelijke oude binnenstad. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Poging diefstal velgen verijdeld
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart op heterdaad twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van de velgen van een op de Stanleylaan geparkeerde auto.

Toen agenten ter plaatse kwamen, hadden de verdachten al een aantal wielbouten losgedraaid. De agenten hielden de verdachten aan en namen hen voor verhoor mee naar het politiebureau. Het gaat om een man van 18 en een man van 19 jaar, beiden uit Utrecht. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op

Vrouw op fiets aangereden
UTRECHT Een 23-jarige vrouw uit Utrecht raakte gewond toen zij vrijdagavond 11 maart rond middernacht met haar fiets vanaf de Bilderdijkstraat de Vleutenseweg over wilde steken. Een auto die vermoedelijk door rood reed, reed haar omver. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door. Het gebeurde rond middernacht.

De vrouw belandde door de aanrijding met een smak op het wegdek. Ze was gewond aan haar been en haar hoofd. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis. De politie hoorde ter plaatse een getuige. Die had helaas het kenteken van de auto niet gezien. Het betreft een klein model personenauto, mogelijk een Opel Corsa of een Audi A3. De bestuurder reed in de richting van de Vleutensebrug.

Getuigen die meer weten over deze auto en de bestuurder, kunnen contact op nemen met het politiebureau in Utrecht-Centrum. Het telefoonnummer is 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak
UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak bij een woning aan de Nassaustraat.

Die nacht rond 04.45 uur zag een getuige twee mannen met een flatscreen-tv uit een woning aan de Nassaustraat komen. De getuige waarschuwde de politie. Agenten gingen op zoek naar het duo en zagen in de omgeving een verdachte auto rijden met daarin twee personen. Die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. De agenten lieten de auto stoppen en hielden de beide verdachten aan. Het gaat om mannen van 29 en 32 jaar, beiden uit Utrecht. Zij moesten voor verhoor mee naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat er die nacht was ingebroken in een woning in de buurt en wel in de Nassaustraat. Daarbij werd onder meer een flatscreen-tv gestolen. Die werd helaas niet aangetroffen in de auto van de verdachten. De politie vermoedt dat er sprake is van nog een derde inbreker, die er met de buit vandoor is gegaan. De politie zet het onderzoek voort.

Hennepkwekerij
UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Bagdaddreef een hennepkwekerij ontmanteld en daarbij drie verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van een tip over een hennepkwekerij deed de politie die middag om 14.00 uur huiszoeking in een woning aan de Bagdaddreef. Op twee verdiepingen van de woning trof de politie in totaal 450 hennepplanten aan. De politie nam de planten en de kweekapparatuur in beslag.

De politie hield de bewoners aan. Het gaat om een 30-jarige en een 34-jarige vrouw. Ook de eigenaar van de woning werd aangehouden. Hij is een 36-jarige man uit Utrecht. De politie maakt proces-verbaal op.

Achtervolging gestolen auto eindigt met aanrijding en aanhouding UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 11 maart op de Hovenierstraat twee mannen uit Utrecht aangehouden, op verdenking van heling van een gestolen bestelauto.

Een getuige meldde die middag rond 15.30 uur dat bij station Terwijde een fiets werd gestolen en in een bestelauto werd geladen. Agenten zagen de auto met daarin twee verdachten even later rijden in het centrum richting de wijk Pijlsweerd. De auto had een vals kenteken. De agenten zetten de achtervolging in. In de Engelen van Pijlsweerdstraat stapte een man uit de auto en wilde wegrennen. Hij staakte zijn vlucht echter al snel. De politie kon hem aanhouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Utrecht.

De andere inzittende was met de auto verder gereden, nog steeds achtervolgd door de politie. In de Hovenierstraat eindigde de achtervolging toen de verdachte tegen een politieauto reed, daarna tegen een boom tot stilstand kwam en werd aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit Utrecht

De politie nam de auto in beslag. Die bleek gestolen te zijn. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Tijdens het incident raakte een agent lichtgewond aan zijn hand.

Aangehouden voor poging tot woninginbraak
UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 11 maart op de Saigondreef een man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot inbraak bij een woning aan de Hanoidreef.

Die avond rond 22.15 uur belde een getuige de politie, omdat twee mannen probeerden in te breken bij een woning aan de Hanoidreef. Aan de hand van het door de getuigen opgegeven signalement kon de politie even later op de Saigondreef een van de verdachten aanhouden. Het gaat om een 24-jarige Utrechter. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie trof de andere verdachte niet meer aan. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderziek voort en maakt proces-verbaal op.

Man verzet zich tegen aanhouding
UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 12 maart op de Amsterdamsestraatweg een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die nog 44 dagen gevangenisstraf moest uitzitten wegens.

Die avond rond 22.35 uur zagen surveillerende agenten drie mannen op de Amsterdamsestraatweg ruziemaken. De agenten susten de ruzie en controleerden het drietal. Een van hen bleek gesignaleerd te staan in het Opsporingsregister. Hij had nog 44 dagen gevangenisstraf tegoed voor in totaal drie veroordelingen. De agenten hielden hem aan, deden hem de handboeien om en plaatsten hem in de politieauto.

De verdachte zag echter kans de auto uit te komen en nam de benen. Ver kwam hij niet. Hij kwam ten val en werd opnieuw aangehouden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig. Hij gaf een van de agenten een kopstoot. Die raakte daardoor lichtgewond. De agenten slaagden er met gepast geweld in om de verdachte onder controle te brengen. Ze brachten hem naar het politiebureau en sloten hem daar met een proces-verbaal in voor justitie.

Oproep getuigen straatroof
UTRECHT Een 24-jarige man uit Utrecht werd in de vroege ochtend van zaterdag 12 maart op de Van Asch van Wijckskade door twee mannen van zijn portemonnee en zijn telefoon beroofd.

De man liep die ochtend rond 06.05 uur op de Van Asch van Wijkcskade. Ter hoogte van de brug nabij de Hopakker werd hij aangesproken door twee mannen en door een van hen met een mes bedreigd. Hij moest zijn portemonnee een zijn mobieltje afgeven. Het slachtoffer omschrijft de ene dief als een:

* Noord-Afrikaanse man

* lichte huidskleur

* leeftijd ongeveer 25 jaar

* lengte ongeveer 1,80 meter

* normaal postuur

* droeg een jack en een spijkerbroek

Over de andere dief kan het slachtoffer vertellen dat die man ook een jack droeg en een spijkerbroek.

De politie vraagt getuigen van de beroving en mensen die menen te weten wie de verdachten zijn, contact op te nemen met de recherche van de stad Utrecht via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anonieme tips zijn ook welkom. Daarmee kunt u bellen naar 0800-7000 (gratis).

Achtervolging gestolen auto eindigt met aanhouding verdachte VLEUTEN De politie heeft zaterdagmorgen 12 maart na een achtervolging een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een gestolen auto.

De bestuurder van een personenauto negeerde die morgen rond 11.45 uur op de Landschapsbaan het stopteken van een motoragent die hem wilde controleren. In plaats van te stoppen ging de bestuurder steeds harder rijden. De agent zette de achtervolging in. De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid diverse malen door rood licht. Zijn snelheid liep op tot boven de 140 km/uur en hij haalde gevaarlijk in. Hij veroorzaakte meerdere malen bijna een aanrijding en kwam op een gegeven moment hard achteruit op de motoragent inrijden. Toen andere agenten de motoragent te hulp kwamen, stopte de automobilist, stapte uit en rende weg richting het Veldhuizerpark. Ver kwam hij niet. De motoragent haalde hem in en hield de verdachte aan met gepast geweld. De andere agenten namen de verdachte voor verhoor mee naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat de auto die de verdachte bestuurde, gestolen was. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.