Politie Utrecht

Stop heling

Persberichten Rijn & Venen, 13.15 uur

Utrecht, 13-03-2011

Bromfietscontrole

MIJDRECHT De politie hield op vrijdagmiddag 11 maart van 15.30 uur tot 16.45 uur een bromfietscontrole aan de Anselmusstraat. In totaal zijn er zes processen-verbaal uitgeschreven. De overtredingen bestonden onder andere uit niet deugdelijk werkende richtingaanwijzers, het rijden zonder helm, rijden over het troittoir en het overschrijden van de maximum snelheid.

Deze bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten.

Rijden onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart heeft de politie een 37-jarige man uit Hilversum op de Mijdrechtsedwarsweg aangehouden voor het rijden onder invloed.

Surveillerende agenten zagen die nacht omstreeks 02.20 uur een auto voor een horecagelegenheid geparkeerd staan. Niet veel later zagen zij dezelfde auto met hoge snelheid slingerend over de Reigerstraat rijden. Agenen hebben de bestuurder daarop een stopteken gegeven en gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat de man te veel alcohol had genuttigd. Op het politiebureau blies hij 710 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidsduivel

BREUKELEN De politie heeft zaterdagmiddag 12 maart een 39-jarige man uit Hamburg aangehouden omdat hij een forse snelheidsovertreding maakte op de A2 ter hoogte van Breukelen/Stichtse Vecht.

Agenten zagen die middag omstreeks 13.20 uur een automobilist met zeer hoge snelheid op de A2 bij de gemeente Stichtse Vecht rijden. Hij reed met een gemiddelde snelheid van 165 km/uur daar waar 100 km/uur de toegestane snelheid is. Agenten gaven de man een stopteken. De bestuurder kreeg een proces-verbaal uitgereikt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heling

MAARSSEN De politie heeft vrijdagavond 11 maart een 21-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van heling.

Agenten zagen die middag een man op het Bisonspoor rijden op een scooter. Bij het zien van de agenten reed hij vol bravoure weg op zijn achterwiel. Agenten wilden de man hiervoor bekeuren en gingen daarop naar zijn woning. Plotseling zagen agenten hem als bijrijder in een auto voorbijrijden. Hierop zetten zij de achtervolging in. Agenten konden de auto staande houden aan het Bisonspoor. Bij onderzoek troffen agenten de scooter van de 21-jarige man in de tuin van de bestuurder van de auto aan. Het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig was, omdat deze niet voorzien was van een framenummer. De scooter is in beslag genomen en de verdachte is meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. Om de verdachte onder controle te houden is door agenten gepast geweld gebruikt. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de scooter.