Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-03-2011

Beschonken bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto aan

SPRANG-CAPELLE: De politie hield zondagnacht een 27-jarige Pool aan voor rijden onder invloed. De man was met zijn auto in de Heistraat tegen een geparkeerde auto gereden en was hierna weggereden.
De politie kon de man even verderop aanhouden, waar de man verbleef en de auto waarin hij eerder reed had geparkeerd. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 775ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. De man verklaarde dat hij rond 02.30 uur over de Heistraat reed en dat hij verblind werd door de koplampen van een tractor. Hij moest uitwijken en reed tegen een geparkeerde auto aan. Omdat hij geen schade zag is hij doorgereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man met kogel op zak aangehouden

OOSTERHOUT: Bikers van de politie fietsten zondag om 02.40 uur over de Markt langs een groepje mensen, toen ze hennep roken. Ze spraken de mensen aan en zagen dat een van hen een joint in zijn handen had. De man werd gevraagd of hij nog meer drugs bij zich had. En hij werd verzocht zijn zakken te legen. Hierbij kwam er onder andere een patroon voor een vuurwapen uit zijn kleding, wat hij op straat liet vallen. Toen de man hierop werd aangesproken zette hij het op een lopen. De bikers volgden de man en de 38-jarige man uit Oosterhout werd aangehouden in de Bosstraat. De man werd naar de grond gewerkt door de agenten en aangehouden.
Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie dringend op zoek naar getuigen van ongeval

OOSTERHOUT: De politie is op zoek naar getuigen van een
verkeersongeval. Zaterdagmiddag was rond het middaguur een 21-jarige man uit Waspik betrokken bij een ongeval op de Kreeksluisweg.

De man reed over de rotonde en werd hier vermoedelijk geraakt door een zilverkleurige MPV-model auto. De man kwam ten val. Het slachtoffer, die autistisch is, bleef enige tijd op de grond zitten na zijn val. Hij werd enige tijd later aangesproken door een automobiliste, die hem naar huis bracht. Bij het afzetten van de jongen bij zijn woning zijn geen gegevens uitgewisseld.
De ouders van de man zijn met hem naar het ziekenhuis gegaan. Hier werd geconstateerd dat hij waarschijnlijk een gebroken neus had, maar dit was door de zwellingen in zijn gezicht niet goed te zien. Toen het gedurende de dag slechter ging is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is het slachtoffer opgenomen met mogelijk hersenletsel. Pas rond middernacht werd het ongeval op aanraden van ziekenhuispersoneel bij de politie gemeld.
De politie heeft onderzoek gedaan op de plaats waar het ongeval gebeurde en is dringend op zoek naar getuigen. De vrouw die de man thuisbracht wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere getuigen die iets hebben gezien wat te maken kan hebben met dit ongeval worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-03-2011 14:24 | © Regio Midden en West Brabant |