Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-03-2011

Bezoeker horecagelegenheid aangehouden voor drugsdealen

TILBURG: De politie hield zaterdagnacht een 25-jarige man uit Apeldoorn aan voor drugshandel. Om 01.45 uur meldde een portier van een
horecagelegenheid aan het Piusplein dat er in drugs gehandeld werd in de gelegenheid. De politie fouilleerde op aanwijzing van de beveiliging de man uit Apeldoorn. Hij was in bezit van enkele cocaïneverpakkingen en meerdere xtc-pillen. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.
De man verklaarde tijdens verhoor niet te hebben gedeald, maar een pil aan iemand te hebben weggegeven. Hij zou er geen geld voor hebben gevraagd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Dronken automobilist vliegt uit de bocht

HILVARENBEEK: De meldkamer kreeg vrijdag tegen middernacht melding dat er een auto in de sloot lag aan de Kommerstraat. Bij aankomst van de politie bleek dat de 25-jarige Tilburger die de auto had bestuurd onder invloed was van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 755 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij een halve fles wodka had gedronken en niet meer wist wat hij deed. In de bocht in de Kommerstraat reed hij te hard, kon niet meer remmen en vloog uit de bocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen in verband met fietsendiefstal

TILBURG: Een 43-jarige man alarmeerde vrijdag de politie, toen hij een onbekende zag rijden op zijn fiets die eind februari was gestolen aan de Broekhovenseweg. De man was vergeten zijn fiets op slot te zetten en toen hij enkele minuten na het stallen van zijn fiets terug kwam was het voertuig verdwenen. De politie hield op aanwijzen van de gedupeerde op de Stappegoorweg een 14-jarige Tilburger aan voor heling. De jongen verklaarde de fiets te hebben gekocht van een bekende. Tegen hem wordt dossier opgemaakt. De fiets is geretourneerd aan de eigenaar.

Eerder die middag werd er op de Gasthuisring een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat een getuige zag dat de man sloten van de fiets afhaalde en deze in de vuilnisbak gooide. De getuige had aan de man gevraagd of dit zijn fiets was, waarop deze bevestigend antwoordde, Omdat de getuige het niet vertrouwde belde deze de politie. De agenten troffen de man en de fiets aan. De fiets bleek inderdaad als gestolen te boek te staan en de man is aangehouden en in verzekering gesteld. De fiets zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-03-2011 14:29 | © Regio Midden en West Brabant |