Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 13-03-2011

Overval blijkt familieruzie

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zaterdag tegen 16.00 uur melding van een overval op een winkel in de Kastanjelaan. De uitbater van de winkel zou zijn bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hierna was de man op zijn hoofd geslagen met het voorwerp en was de dader er vandoor gegaan. De politie verstuurder direct een SMS-Alert met het signalement van de dader.
Bij aankomst van de agenten en het opnemen van de aangifte bleek dat de gedupeerde was bedreigd door een familielid. Het zou om een ruzie over geld gaan. Van de man is aangifte opgenomen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en ter plaatse meerdere getuigen gehoord.

Tweetal ernstig gewond bij eenzijdig ongeval met gestolen auto

HUIJBERGEN: Tegen 08.30 uur werd bij de politie een ongeval gemeld waarbij op de Weg naar Wouw een auto tegen een boom was gereden. De auto was na het ongeval in brand gevlogen. Getuigen hadden een man met een hoofdwond zien lopen na het ongeval.
Brandweer, ambulance en politie gingen ter plaatse. De auto, die eerdere deze week gestolen bleek te zijn in Roosendaal, is helemaal uitgebrand. Bij het voertuig werd een 20-jarige vrouw uit Roosendaal aangetroffen. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en in verband met inwendig letsel naar het Universitair ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Haar toestand is kritiek.
Korte tijd later hield de politie na een zoektocht een 30-jarige man uit Breda aan, die vermoedelijk de bestuurder van de auto was ten tijde van het ongeval. De man is aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en na zijn aanhouding naar het ziekenhuis overgebracht met letsel aan zijn hoofd, mogelijk hersenletsel en een gebroken middenvoetsbeentje. Van hem is bloed afgenomen omdat hij mogelijk onder invloed van drugs verkeerde. De verdachte wordt bewaakt door agenten in het ziekenhuis.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-03-2011 14:21 | © Regio Midden en West Brabant |