Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 13-03-2011

Man aangehouden voor auto-inbraak

TILBURG: Een getuige meldde zondag rond 06.30 uur dat er ingebroken werd in een auto in de Akkerstraat. De politie trof een 23-jarige Tilburger aan in een auto. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook werd op het parkeerterrein een fiets en een tas met geluidsapparatuur voor in de auto aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Van de eigenaar van de auto waar de verdachte in werd aangetroffen is aangifte opgenomen.

De man voldoet aan het signalement van een auto-inbreker die eerdere die nacht actief was in het Willem Dreeshof. Hier meldde om 04.50 uur een getuige dat een man aan het inbreken was in auto's op de
parkeerplaats. Bij aankomst bleek dat er een auto in brand stond. Hiervoor is de brandweer gekomen en deze hebben de brand geblust. De auto is weggetakeld. In in ieder geval zeven auto's bleek te zijn ingebroken.
Bij de parkeerplaats is een bromfiets aangetroffen die mogelijk door de dader was gebruikt. Deze is in beslag genomen. Van de gedupeerden wordt aangifte opgenomen. Gedupeerden die nog niet zijn benaderd worden verzocht zich te melden bij de politie om alsnog aangifte te doen. De politie onderzoekt of de 23-jarige Tilburger en de aangetroffen goederen in verband kunnen worden gebracht met de inbraken en/of de autobrand.

Agressieve winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Een 29-jarige vrouw uit Tilburg is zaterdagdag rond 16.45 uur aangehouden voor winkeldiefstal aan de Westermarkt. De vrouw zou meerdere flessen parfum in haar tas hebben gestopt. Hierna wilde ze de winkel verlaten. Toen ze aangesproken werd door de beveiliging en hij goederen uit de winkel uit de tas van de vrouw haalde werd de vrouw agressief. De vrouw bespuugde, krabde en beet de beveiliger. De winkeldievegge moest met meerdere mensen onder controle worden gehouden en men alarmeerde de politie. Ondertussen schopte, sloeg en bespuugde de vrouw meerdere getuigen. De politie hield de vrouw aan en bracht haar over naar het politiebureau.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Jongen aangehouden na bedreiging getuige fietsendiefstal

TILBURG: Zaterdagmiddag meldde een getuige dat men had geprobeerd een fiets te stelen in de Van Bylandtstraat. De fiets stond op de stoep en werd door een jongeman meegenomen. De man was in gezelschap van een tweede man op een fiets. De wandelende man stapte op de fiets, reed weg en kwam ten val. Een getuige zette de achtervolging in en werd door de man met een stuk hout bedreigd. Deze gooide het stuk hout naar de getuige en door de andere man werd een steen naar de getuige gegooid. De 52-jarige man uit Tilburg werd niet geraakt.
Na de melding ging de politie op zoek naar de verdachten. Na een korte achtervolging kon op het Nassauplein een 17-jarige Tilburger worden aangehouden die voldeed aan het signalement wat de getuige gaf. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie trof de tweede verdachte niet meer aan.
De eigenaar van de fiets kon men niet meer achterhalen.

Politie onderzoekt overval op benzinestation

OISTERWIJK: Zaterdag werd tegen 19.00 uur een overval gemeld op een tankstation aan de Gemullehoekenweg. Een onbekende man met een rood masker bedreigde hier de winkelbediende met een mes en eiste de inhoud van de kassa. Hij is er met een geldbuit vandoor gegaan, mogelijk in de richting van het park achter het tankstation. Hij was in eerste instantie in ieder geval te voet.
Op het moment van de overval was een bekende van de pompmedewerker ook in de zaak aanwezig.
De politie heeft aangifte opgenomen en heeft de omgeving afgezocht naar verdachten. Hierbij werd ook een diensthond ingezet. Forensische technisch onderzoekers hebben sporen verzameld bij de benzinepomp. De politie verstuurde na de melding een SMS-Alert met het verzoek uit te kijken naar een getinte man in een trainingspak in een zwarte jas met een plastic zak. De man is ongeveer 165cm lang. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Politie onderzoekt overval op woning

TILBURG: Zaterdagavond werd rond 18.00 uur aangebeld bij een 77-jarige inwoonster van het Zuringhof. De vrouw deed open en zag twee mannen staan, die haar om geld vroegen. Toen ze zei dat ze dat niet had voelde ze een klap op haar hoofd. De vrouw liep hierdoor een verwonding aan haar hoofd op. Het tweetal ging er hierna vandoor.
De politie heeft een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld en van de vrouw is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-03-2011 14:28 | © Regio Midden en West Brabant |