Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheidingen voor de heer en mevrouw Wolters uit Swalmen

Op zondag 13 maart
ontvingen de heer en mevrouw Wolters uit Swalmen uit handen van Burgemeester Henk van Beers een Koninklijke Onderscheiding. Dat echtelieden ieder apart een Koninklijke onderscheiding ontvangen is redelijk uniek te noemen. In dit geval is dat echter niet zo vreemd. Thei en Toos Wolters zijn namelijk actief bij dezelfde vereniging, te weten de Koninklijke Harmonie St. Caecilia uit Swalmen.

De heer en mevrouw Wolters zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats in de zaal van Restaurant de Mert te Swalmen.

Verdiensten

Mevrouw Toos Wolters-Meijers (66) Is sinds 1985 vrijwilligster bij de harmonie. Zij werd direct bij het verenigingswerk betrokken en wel bij de grootste jaarlijkse financiële activiteit, de Sjommelmarkt. Met name in dat sorteerwerk van de opgehaalde tweedehands spullen steekt mevrouw Wolters veel tijd en energie.
Daarnaast verzorgt zij vanaf 1990 de catering bij activiteiten van de harmonie.

Sinds 1997 is decoranda lid van de leerlingencommissie van de harmonie. Deze commissie verzorgt in eigen beheer de muziekopleidingen van de leerlingen. Mevrouw Wolters regelt de docenten, overlegt met de docenten en de leerlingen, onderhoudt de contacten met de ouders en treedt op als vertrouwenspersoon van de leerlingen.

Sinds 1990 is zij bestuurslid van de Société Sainte Cécile. Deze organisatie ondersteunt de harmonie financieel door het organiseren van acties en evenementen.

Sinds 1996 is Toos Wolters bestuurslid van de Swalmer Vrouwenvereniging en vanaf 2004 bestuurslid van de Seniorenvereniging Swalmen/KBO Limburg, afdeling Swalmen.

De heer Thei Wolters (67) Is vanaf 1986 bestuurslid van de Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen. Naast de algemene bestuurstaken houdt de heer Wolters zich specifiek bezig met de voorbereiding van concerten, de inrichting van de accommodaties etc.

Daarnaast is Thei Wolters de drijvende kracht achter de vele grootschalige financiële acties, zoals de jaarlijkse Sjommelmarkt, de boeken- en platenmarkt, de fietsenmarkt, de Anjerloterij en de jaarlijkse enveloppenactie.

Ook het werven van sponsoren voor de concerten en de fondsenwerving voor nieuwe uniformen zijn specifieke taken van decorandus.

Sinds 1986 is de heer Wolters lid van de financiële commissie van de harmonie.

Hij is hét aanspreekpunt waar het gaat over instrumenten. Hij verzorgt de aanschaf van nieuwe alsmede de reparatie van oudere instrumenten.

Eerste publicatiedatum: 10-03-2011 Bijgewerkt: 13-03-2011