Gemeente Helden

Horeca, MKB, politie en gemeente ondertekenen intentieverklaring Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) kern Helden

De betrokken partijen ondertekenden op 16 maart een intentieverklaring Veilig Uitgaan Helden Horeca, MKB, politie en gemeente spreken daarmee uit om samen de veiligheid in het uitgaansgebied Helden te verhogen. 2011-03-16 KVU web
Foto: Ger Peeters

Het uitgaansgebied van de kern helden is zeer in trek bij de jongeren. Iedere zaterdagavond/zondagmorgen bezoeken meer dan 4.000 jongeren de horecagelegenheden The Friends Dörp, Discotheek The Apollo en Palladio Discotheek. De jongeren zijn niet alleen afkomstig uit de gemeente Peel en Maas. Veel jongeren komen uit de omliggende gemeenten.

De samenkomst van zoveel jongeren in een beperkt gebied stelt hoge eisen aan het waarborgen van de veiligheid, zowel voor ondernemers en bezoekers als voor omwonenden en derden.

De intentieverklaring is de eerste fase van het traject. Na ondertekening wordt er een analyse gemaakt worden van de veiligheid in het gebied. Op basis van deze analyse wordt er een plan van aanpak gemaakt om verbeteringen door te voeren. Het streven is om vóór de zomervakantie 2011 een convenant te sluiten over de uitvoering van het plan van aanpak.