Epyon levert snellaadoplossingen aan EV taxibedrijf Prestige GreenCab

Persbericht van Epyon

Intelligent laadsysteem helpt vlootbeheerder bij integratie snelladen in dagelijkse operatie

Rijswijk, 17 maart 2011 - Epyon BV, de Europese leider op het gebied van intelligente oplossingen voor het snelladen van elektrische auto's (EV's), gaat Prestige GreenCab helpen om het snelladen van zijn grootschalige elektrische taxivloot op efficiënte wijze in de dagelijkse operatie te integreren.

Epyon installeert volgende maand een Terra Base Station 100.X met snellaadpalen voor het kantoor van Prestige in Nieuwegein. Het multi-port systeem kan tegelijkertijd maximaal vier EV's opladen en stelt Prestige in staat om de laadtijd van zijn voertuigen terug te brengen tot slechts 15 tot 30 minuten - vergeleken met acht uur bij een reguliere stroomaansluiting.

"Onze multi-port systemen staan steeds meer in de belangstelling van professionele vlootbeheerders zoals Prestige," aldus Johan Peeters, VP Marketing en Sales van Epyon. "Een taxibedrijf moet zijn voertuigen de gehele dag kunnen gebruiken en kan het zich dus niet veroorloven om acht uur te wachten voordat een batterij is opgeladen. Snellaadoplossingen zorgen ervoor dat de business case klopt."

Het systeem dat aan Prestige wordt geleverd, staat in verbinding met het Epyon service center, dat voorziet in onderhoud op afstand, software updates en industrie-leidende up-time van het netwerk. Daarnaast zal Epyon zijn power-routing mogelijkheden inzetten om het snelladen naadloos te integreren in de dagelijkse operatie van Prestige. Dankzij Epyons software kan Prestige continu op afstand de laadstatus monitoren van voertuigen die op het base station zijn aangesloten. De verkregen gegevens worden direct doorgestuurd naar het systeem dat de taxiritten voor Prestige inplant, waardoor opdrachten alleen kunnen worden toegewezen aan voertuigen met een voldoende opgeladen batterij.

Prestige heeft momenteel zes EV taxi's en wil voor het einde van het jaar uitbreiden tot 40 auto's. Het taxibedrijf heeft plannen om zijn formule als franchise aan te bieden in Europa.

"Wij willen de wereld laten zien dat green cabs in een commerciële omgeving succesvol kunnen worden ingezet," zegt George Jansen, CEO van Prestige. "Snelladen is een zeer belangrijke voorwaarde om dat mogelijk te maken. Er wordt een omvangrijk netwerk van snelladers in onze regio uitgerold, dat ook beschikbaar is voor anderen. Dit vergroot de bewegingsvrijheid van green cabs en stimuleert anderen om ook op EV over te stappen."

Epyon is zijn activiteiten door heel Europa verder aan het opschalen, nu de markt voor snelladers in een groeiversnelling terecht is gekomen. Sinds de lancering van het eerste commerciële snellaadstation van Europa vorig jaar, heeft Epyon tientallen leveringsovereenkomsten voor zijn multi-port oplossingen gesloten met grote utilities, exploitanten van laadnetwerken en vlootbeheerders.

Voor meer informatie: www.epyonpower.com

*

Links:
http://www.epyonpower.com



Razende Robot Reporter