Ingezonden persbericht


17 maart Nacht van de Vervanging, Politici en BN-ers ontmoeten mensen zonder verblijfsvergunning

Donderdag 17 maart is De Nacht van de Vervanging. De regering wil illegaliteit strafbaar stellen en mogelijkheden tot legaal verblijf opheffen. Wij laten een ander geluid horen. Met De Nacht brengen we de consequenties van deze maatregelen onder de aandacht van politici, en geven we de vluchtelingen om wie het gaat een gezicht. De Nacht is een onderdeel van de groeiende coalitie: "strafbaarstelling illegaal verblijf- aantasting van mensenrechten".

Amsterdam

BN-ers en politici geven vluchtelingen voor een nacht thuis onderdak. Met medewerking van Freek de Jonge (o.v.), Lydia Rood, Pieter Hilhorst, Catelene Passchier (FNV), Andree van Es, Judith Sargentini, Marieke van Doornick, Iman Akel, Martin Verbeet, Tofik Dibi e.a. Gezamenlijke maaltijd, discussie en muziek in het Verzetsmuseum vanaf 18.00 uur. Meer informatie Petra Schultz tel 06 22605845/ Alice Beldman tel 06 40308918.

Utrecht

Op het Domplein zal vanaf 12.00 uur een symbolische cel geplaatst worden waar bekende Utrechters w.o. Ella Vogelaar, Vincent Bijlo en Bob Fosko de plaats van iemand zonder verblijfsvergunning in nemen. Met VJ, muziek, en korte optredens. Vanaf 18.00u buffet. Vanaf 20.00u lezing en debat, met medewerking van Tineke Strik, Cees Grimbergen en wethouder Everhardt. Voor meer informatie Marieke Witzier, STIL, Tel 030 2715483

Eindhoven

Etentje met politici en vluchtelingen. GroenLinks, SP, CDA, PvdA en politici van de Ouderen Appel zullen in ieder geval deelnemen. Locatie: Open Huis van de Catharinakerk. Vanaf 20:00 wordt er in Eindhoven, in de Catharinakerk, een doorlopende filmavond gehouden. De kerk zal in ieder geval tot 2 uur 's nachts open zijn. Meer info Willem-Jan van Wijk, tel 06-15234987.

Nijmegen

15 maart: In de Klinker. Politici eten samen met cliënten en medewerkers van de noodopvang, vanaf 20 uur info, film en discussie. Gast/Sun i.s.m. Amnesty.
17 maart: Marienburgplein. 14 uur: Tijdelijk Detentiecentrum en monument voor "De Onbekende Vluchteling". 16 uur; Koerdische muziek. 17 uur: Manifestatie, i.s.m. een tiental organisaties. Info; www.stichtinggast.nl;tel.024-3294250

Den Haag

Gesprek over de gevolgen van strafbaarstelling. Met werkers in gezondheidszorg, onderwijs, maatschappelijk werk, daklozenopvang, organisaties die zich bezighouden met bestrijding van mensenhandel of 'gewone' uitbuiting, vertegenwoordigers van kerken en migrantenorganisaties en anderen die zich hierin direct betrokken voelen. Nutshuis, Riviervismarkt 2, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)


Ingezonden persbericht