Arriva


21 maart: lancering eerste Hybride stadsbus in Dordrecht

Dordrecht krijgt de primeur: de eerste stad in Nederland met een volledige stadsdienst alleen gereden met hybride bussen! Op 21 maart presenteren wij de eerste hybride stadsbus op het Statenplein in Dordrecht.

Hierna worden geleidelijk alle stadbussen met conventionele dieselaandrijving vervangen door nieuwe bussen van het merk Volvo met hybride aandrijving. Deze hybride bussen rijden op elektrische energie, die zowel geleverd kan worden door zowel een generator (aangedreven door de dieselmotor), als van condensatoren waarin de niet-gebruikte energie wordt opgeslagen. Het gaat hierbij om de overtollige energie van de motor en de energie die vrijkomt bij het remmen.

De voordelen? Tot 30 procent minder tot 30 procent minder CO2-uitstoot en tot 50 procent minder emissie. Dankzij deze aanpak rijdt een hybride bus tot 30 procent stiller. Voor u betekent dit een schonere leefomgeving en een beter milieu in Dordrecht. Met de instroom van de hybride bussen gaan we écht `Samen groen vooruit'.

Volg het hybride seminar live vanaf het Statenplein in Dordrecht Wij willen u als reiziger persoonlijk betrekken bij de instroom van de nieuwe hybride bussen. Daarom nodigen wij u uit om 21 maart naar het Statenplein toe te komen, waar u live het hybride seminar kunt volgen op een groot scherm. Tijdens dit seminar zullen vooraanstaande sprekers hun visie geven op nieuwe technologie, duurzaamheid, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Datum: 21 maart 2011
Aanvangstijd: vanaf 13.00 uur
Locatie: Statenplein - Dordrecht

Geef uw mening over duurzaam openbaar vervoer
Tijdens dit interactieve seminar heeft u ook de mogelijkheid om per SMS of Twitter uw mening te geven over duurzaam openbaar vervoer. Het meest originele bericht wordt beloond met een iPad.

Wij hopen u op 21 maart 2011 te mogen ontmoeten!

Geschreven op 03 maart 2011