Gemeente Nuenen


Informatieavond Toekomstvisie voor Nuenen-centrum

De gemeente heeft samen met ondernemers, bewoners en belangengroepen in een aantal werkateliers over een toekomstvisie voor de dorpskern van Nuenen gepraat.

Nuenen is een prachtig, karakteristiek Brabants dorp. Dat karakter ontleent Nuenen vooral aan de plezierige dorpse sfeer met veel groen. Nuenen heeft een aantrekkelijk centrum, dat prima kan voorzien in de (dagelijkse) winkelbehoefte van de eigen inwoners.

Er zijn ontwikkelingen gaande die een grote impact hebben op het centrum. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van het Vincentre, de eventuele bouw van appartementen in de Kloostertuin, enkele braakliggende terreinen in het centrumgebied, ontwikkelingen in het gebied rond het Van Gogh-kerkje etc. Daarnaast kampen we in het centrum met verkeers- en parkeerproblemen die om een oplossing vragen.

Tijd om al deze ontwikkelingen en knelpunten eens in samenhang met elkaar te bekijken. Wat willen we nu eigenlijk? Hoe kunnen we ontwikkelingen zo sturen dat we de knelpunten op kunnen lossen?

De gemeente heeft hier samen met ondernemers, bewoners en belangengroepen in een aantal werkateliers over gepraat. Deze zijn gestart in september 2010. De ideeën, plannen en wensen die daaruit voortkwamen zijn samengevat in een visie op de dorpskern van Nuenen. Deze is vastgesteld in de raadsvergadering van december. Het vervolg bestaat uit de uitwerking van een paar grotere projecten: de Kloosteruin, het terrein Schenkels, het ouderenpaviljoen / dorpswerkplaats, jongerenhuiskamer en verkeer / invoeren blauwe parkeerzone.

Informatieavond

We willen de inwoners van Nuenen, maar natuurlijk ook andere belangstellenden, graag informeren over de visie voor hun dorpskern: Wat zijn de ideeën, waar willen we naartoe en hoe wordt dat vertaald naar de (bouw)projecten?

We organiseren een informatieavond op 21 maart in het Klooster in Nuenen. U bent welkom vanaf 19.30 uur. Om 19.45 uur starten we.

Het programma:

* Welkom en aanleiding wethouder Martien Jansen
* De toekomstvisie op Dorpskern Nuenen Bert Welmers
* Het vervolg, projecten Edwin Schellekens

Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan mensen van de projectgroep.

We zien u graag de 21e!