Gemeente Nieuwegein

donderdag, 10 maart 2011

De bouw van de nieuwe fietsenstalling op de Ringstede start op maandag 21 maart. De stalling, die medio september gereed zal zijn, zal ruimte bieden aan 386 (brom)fietsen. Bewoners en ondernemers in de directie omgeving van de Ringstede kunnen mogelijk overlast van de bouw ervaren. Bezoekers van de binnenstad kunnen hun fietsen tijdens de werkzaamheden stallen in Fietsenstalling West.

Wat gaat er gebeuren?

Ter vervanging van de tijdelijke fietsenstalling Ringstede wordt een nieuwe stalling gebouwd. De stalling, naar ontwerp van jong architectenduo Osborne en Bleumink, zal plaats bieden aan 386 (brom)fietsen. De bouw start maandag 21 maart en duurt tot medio september 2010. De werkzaamheden worden op werkdagen uitgevoerd tussen 07.00 uur en 19.00 uur door aannemer Van Zoelen.

Te verwachten overlast

Om de geluidshinder enigszins te beperken worden de funderingspalen met een schroefmethode in de grond gebracht. Deze methode produceert aanzienlijk minder geluid dan de traditionele heimethode. Bewoners en ondernemers in de directe omgeving van de Ringstede kunnen de komende maanden echter nog steeds overlast van het bouwgeluid ervaren.

Fietsen stallen aan Noordstedeweg of in gratis Fietsenstalling West

Tijdens de bouw van de nieuwe fietsenstalling is op de Ringstede tijdelijk geen mogelijkheid om fietsen te stallen. Bezoekers van de binnenstad kunnen hun fiets aan de oostzijde van het centrum stallen in de rekken op de kruising van de Noordstedeweg met de Raadstede. Ook kunnen zij gebruik maken van de gratis bewaakte Fietsenstalling West op de Schouwstede. Deze stalling is geopend op maandag tot en met donderdag van 07.00 uur tot 18.30 uur, op vrijdag van 07.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Nieuwegein is op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de stad. Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u via het Infocentrum Binnenstad, 030 - 752 6300, infobinnenstad@nieuwegein.nl.