Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

LAKS 3 DAAGSE!

Zit jij in een leerlingenraad of medezeggenschapsraad? Vind je het leuk, maar ook lastig om met je schoolleiding in discussie te gaan? Wil je graag leren hoe je moet onderhandelen? Of verloopt het vergaderen en samenwerken in je raad nog niet zoals jij dat wilt? Het LAKS geeft samen met opleidings- en trainingsorganisatie TAQT cursussen voor leerlingen in de leerlingen- en medezeggenschapsraad.

Ieder jaar doen zo'n 300 leerlingen mee aan zo'n medezeggenschapscursus. Je leert er de fijne kneepjes van het werk in een raad, alles over de rechten en plichten van leerlingen. Ook leer je allerlei praktische vaardigheden die je goed van pas kunnen komen als actieve scholier, zoals presenteren, onderhandelen, vergaderen en samenwerken. Daarnaast is er ook aandacht voor de WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen), de manier waarop je een concreet werkplan op kunt stellen en hoe je contact kunt onderhouden met je achterban.

Aan een medezeggenschapscursus doen meestal zo'n 20 scholieren mee. Je kunt dus ontzettend veel van elkaar opsteken, maar het is natuurlijk ook heel gezellig! Verder is zo'n cursus natuurlijk niet alleen leuk en handig voor als je in een leerlingenraad of MR zit. Ook in je gewone lessen heb je er profijt van en natuurlijk later op de werkvloer.

De cursussen zijn op de volgende dagen:
maandag 21 maart t/m woensdag 23 maart
woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april

Woensdag 11 mei t/m vrijdag 13 mei is een cursus speciaal voor scholieren tot 16 jaar.
Bij het opstellen van het programma wordt rekening gehouden met deelnemers van het praktijkonderwijs en leerlingen die de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg volgen.

Waar is de cursus?
De cursussen worden gegeven in Stayokay Elst (Provincie Utrecht, niet Gelderland!). Je begint op de eerste dag om 14:00 uur en op de derde dag om uiterlijk 17.00 uur is de cursus afgelopen. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 22 medescholieren. Lees ook de routebeschrijving naar Elst en de huisregels van Stay Okay.

Hoe moet ik me aanmelden?
Download HIER het aanmeldformulier en vul het duidelijk en volledig in. Stuur het daarna zo snel mogelijk ingescand naar . of stuur het op naar: LAKS, Postbus 17061, 1001 JB Amsterdam.

Onkosten
De cursus kost EUR95,- inclusief het cursusboek/naslagwerk (EUR 85,- voor LAKS leden.) Als het goed is, betaalt je school dit. De twee overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en koffie & thee zijn ook bij het cursusgeld inbegrepen. De reiskosten zijn voor je eigen rekening, maar je kunt de school vragen ook die kosten voor je te betalen.

Vragen?
Heb je na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen, stuur dan een email naar .. Of bel ma t/m wo tussen 10.00 en 18.00 naar onze LAKS medewerkers op 020-5244066.

Wij hopen je op één van onze cursussen te zien!