Gemeente Tiel


Kruising Pr. Kennedylaan - Burg. Meslaan afgesloten

De kruising Pr. Kennedylaan - Burg. Meslaan in Tiel is vanaf maandag 21 maart 2011 gedurende twee weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In opdracht van de gemeente wordt de voorrangssituatie op deze kruising aangepast. Na de aanpassing heeft het verkeer op de Pr. Kennedylaan voorrang op het verkeer komende uit de Burg. Meslaan.

De aanpassing van de kruising is onderdeel van meerdere aanpassingen in het deel van de Burg. Meslaan dat gelegen is tussen de rotonde met de Rivierenlandlaan en de kruising met de Pr. Kennedylaan. De andere kruisingen op het wegvak krijgen asfaltdrempels, de aansluitingen van het wegvak op het fietspad Moespot en met het Vrijthof en ziekenhuis worden aangepast en er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld voor vrachtverkeer tussen de Rivierenlandlaan en de uitweg Vrijthof. Deze aanpassingen zijn tot stand gekomen in nauw overleg met vertegenwoordigers uit de buurt en van de zorginstellingen in de omgeving.

De verwachting is dat alle werkzaamheden eind april 2011 klaar zijn. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, waardoor de straat in ieder geval vanaf één kant toegankelijk blijft. Fietsers en bromfietsers moeten afstappen. Bebording en omleidingsroutes wijzen de weg.